yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Muuttunut mies

Markus Rokosa


Elämässäni tapahtui selvä muutos vuoden 2005 loppupuolella. Tätä muutosta olin jo odottanut sisimmässäni pitkään, tietämättä vain tarkalleen, mitä se olisi.

markustotuus

Elämäni oli pitkään sujunut ajatuksella: "Työmiehen elämän kuuluu olla tällaista - arjet töissä ja viikonloput kännissä." Henkinen pahoinvointi kuitenkin kasvoi koko ajan samassa suhteessa kuin alkoholin kulutuskin.

Kirjassahan on ideaa

Jo 22-vuotiaana elämä ja totuus olivat alkaneet mietityttää. Muistan, kuinka erään baari-illan jälkeen löysin sattumalta kaapista Raamatun ja aloin lukea. Opus aukesi Jobin kirjan kohdalta, ja teksti kosketti humalaista miestä niin, että itketti. Tästä alkoi elämässäni vaihe, jossa aina silloin tällöin luin Raamattua ja aloin samalla miettiä, että siinä kirjassa on jotain ideaa elämästä. Kävin kaiken kaikkiaan seitsemän vuoden sisäisen kamppailun, jonka aikana alkoholi maistui aina vaan enemmän ja pahoinvointi lisääntyi. Lopulta olin siinä pisteessä, että olin valmis tekemään vaikka itsemurhan. Siinä vaiheessa otin yhteyttä työterveyshoitajaan, joka lopulta ohjasi minut lääkärin luo. Mietojen mielialalääkkeiden ja psykologin kanssa käytyjen keskustelujen myötä pääsin itsetuhoisista ajatuksista.

Auta nyt mua

Elämäni jatkui kuitenkin entistä rataa, kunnes eräällä ryyppyreissulla baarin ulkopuolella minulle täysin tuntematon mies löi yhtäkkiä minua kasvoihin niin, että nenä sai uuden muotoilun. Tapahtuman jälkeen rukoilin Jumalaa: "Jos sä oot olemassa, ni auta nyt mua." Pari viikkoa myöhemmin tuli rukousvastaus: työpaikallani samalle työpisteelle siirrettiin uskovainen mies, ja näin pääsin työn lomassa kysymään uskovaiselta kaverilta elämän tarkoitusta. Mies vastasi: "Jumala ja liikunta." Pari työpäivää keskustelimme uskonasioista ja mihin kumpikin uskoo. Lopulta hän sanoi, että "Markus kuule, sulta puuttuu Jeesus". Työtoverini kertoi, että Jeesus Kristus on kaiken ydin, ja ettei ilman hänen sovitustyötään ristillä kukaan voi tavoittaa Jumalaa.

Tätä sä tarttet

Kahden viikon päästä matkasin työtoverini ja hänen poikansa kanssa hengelliseen kokoukseen Espooseen. Siellä tilanne ohjautui niin, että seurakunnan pastori tuli luokseni ja kysyi, haluanko luovuttaa elämäni Jeesukselle. Kuvaisin tilannetta sanoilla: tunne sanoi, ettei kannata lähteä tommoseen, mutta sydän sanoi, että tätä sä tarttet. Myöntävän vastaukseni jälkeen pastori rukoili ensin, ja minä toistin rukouksen perässä. Heti tilaisuuden jälkeen koin, että totuus oli auennut minulle.

Tämän tapahtuman myötä elämääni on tullut järkeä, koska siihen on tullut tarkoitus. Ei tarvitse enää teeskennellä elävänsä, vaan saa elää Jeesuksen johdatuksessa ja armossa. Olen muuttunut ihmisenä radikaalisti. Nyt kun rakastan Jeesusta yli kaiken, niin pystyn rakastamaan lähimmäistäkin niin kuin itseäni. Ja itseään voi rakastaa terveellä tavalla.

Tänään 2013

Nyt olen ollut Jeesuksen oma ja sitä kautta vaeltanut totuuden tiellä seitsemän vuotta ja voin sanoa, että ei ole helpoin tie. Mutta se on parasta, mitä olen kohdannut tai kokeillut. Usko Jeesukseen on elämäni ja hän täyttää sydämeni (ajatukset, mielen ja tahdon) rakkaudellaan. Usko on eteenpäin menemistä ja kasvamista, täydelliseksi tullaan sitten kun saa kohdata Mestarin, Jeesuksen Kristuksen kasvoista kasvoihin. Innolla odotankin sitä hetkeä, mutta ennen sitä haluan viedä ilosanomaa Jeesuksesta eteenpäin, jotta mahdollisimman moni voisi saada syntinsä anteeksi hänen nimessään ja veressään. Sitä kautta jokainen saa nimensä elämän kirjaan ja pääsee Isän Jumalan luokse, taivaan kotiin.

muutokseen.fi