yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Jari tuli uskoon parkkipaikalla

jariuskoon04.08.2006
Jari Pulkkinen on tänään mies, joka levittää parannuksen ja toivon mahdollisuutta työssään päihdetyöntekijänä Sinapinsiemen- kohtauspaikassa Uudessakaupungissa ja vapaa-aikanaankin Raision ympäristössä. Hän on kokenut elämässään mahdottomalta näyttäneen muutoksen ja siitä tekee mieli muillekin toivottomille kertoa. 

Yksitoista vuotta sitten 35 vuotias Jari istui kavereineen raisiolaisessa asunnossa ryyppäämässä. Sinä iltana tapahtui jotain tavallisuudesta poikkeavaa, sillä Jumala oli puuttumassa juuri Jarin elämään. Paikalle saapui kaksi miestä, joilla oli vanhoja tuttuja porukassa. Nämä miehet eivät tulleet enää mukaan ryyppäämään, vaan kertoivat jostakin paljon paremmasta, mitä he itsekin olivat kokeneet: ”Jeesus voi antaa jokaiselle uuden, puhtaan elämän”. Kysymykset alkoivat risteillä Jarin päässä: ”Voiko noissa jutuissa ihan oikeasti olla perää? Olisiko se minullekin mahdollista?” Miehet vakuuttivat: ”Jari, sinä tulet uskoon, kun pyydät että Jeesus muuttaa asumaan sydämeesi.” Näistä ajatuksista ei Jari enää päästänyt irti, vaan halusi jatkaa keskustelua miesten kanssa kotonaan seuraavina viikkoina. Pubissakin ryyppykavereiden kanssa Jari jauhoi ”taivasasioita” niin, että sai lisänimen ”pastori Pulkkinen”. Jumala oli tarttunut Jarin elämään ja kutsui häntä voimakkaasti yhteyteensä. 

Eräänä iltana Jari soitti uskovat miehet jälleen käymään, mutta vaimo ei heitä halunnut sisään. Niinpä tavattiin autossa parkkipaikalla. Siellä Jari teki päätöksensä: hän rukoili Jeesusta muuttamaan hänet ja auttamaan häntä eroon elämää sitovista asioista. Ryyppykavereiden reaktiot kyllä alussa pelottivat, mutta sitten hän ymmärsi, etteivät ne ennenkään ole hänen parastaan ajatelleet! Jeesus sen sijaan ajattelee ja haluaa antaa parasta. 

Siihen asti Jari oli ollut ”kova jätkä”. Lapsena alkanut alkoholin ja muidenkin päihdyttävien aineiden käyttö oli vienyt miestä mennessään. Hoito- ja vankilakierre alkoi jo nuorena: vankilareissuja, katkaisu- ja sairaalahoitoja, deliriumkohtauksia, itsemurhayritys, tappeluita, useita puukonreikiä kehossa. Lääkärit arvioivat hänet toivottomaksi tapaukseksi: parantumaton rappioalkoholisti  ja sekakäyttäjä. 

Jumala oli kyllä puhutellut Jaria aiemminkin. Parikymppisenä hän mietti, voisiko uskoontulo auttaa saamaan elämän raiteilleen? Hänellä oli nuori vaimo ja ensimmäinen lapsi oli tulossa. Sydämessä oli halu aloittaa kunnon elämä ja tulla hyväksi isäksi. Voimaa muutokseen ei kuitenkaan löytynyt, vaan viina vei  edelleen. Vähän myöhemmin ollessaan 23 vuotiaana vankilassa hän siellä tapasi vanhan lapsuudenystävänsä Arin, joka kertoi uskoontulostaan. Kaverin sisäinen rauha puhutteli, mutta Jari luuli vielä omin voiminkin selviävänsä. Sen ajatuksen hän siis sai karvaasti kokea vääräksi. 

Ainoastaan Jeesus voi muuttaa ja vapauttaa sielunvihollisen kahleista. Jarinkin elämä muuttui vasta, kun hän rukoili apua Jeesukselta. Sen jälkeen hän ei ole käyttänyt pisaraakaan alkoholia ja Jumala on johtanut puhtauteen muissakin elämän asioissa. Entiset kaverit alkoivat kunnioittaa Jarin päätöstä ja vähitellen usko alkoi kasvaa, kun hän etsi rukouksen kautta jatkuvasti Jeesuksen apua ja ohjausta. Rukousvastauksena myös Jarin vaimo Erja tuli uskoon n. vuosi myöhemmin. Uskoa on vuosien kuluessa kovissa paikoissa punnittukin, mutta se on kestänyt. Tänään Jari haluaa painottaa että usko Jeesukseen ei ole tunnetila, vaan se on USKOA siihen, mitä on kirjoitettuna Raamatussa. Raamattu pitää täydellisesti paikkansa, siihen kannattaa uskoa! Siellä sanotaan mm. Apt. 16:31 "Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut, sinä ja sinun perhekuntasi...."   ja Matt. 4:4 ”Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.”