Vapaaehtoistyössä Israelissa

Lähdön tunnelmissa

Aikansa kaikella

hanukkaVuorossa on tällä erää viimeinen postaus täältä Israelin maalta ja sen kansan keskeltä. Kiitollisena voin todeta, että kaikki on sujunut oikein hyvässä taivaallisessa huolenpidossa. Pienoinen nuha ja yskä on nyt viime päivät yrittänyt päästä pinnalle, mutta ei sekään ole häirinnyt. Aurinkoa ja lämpöä on ollut sopivasti. Emme ole täällä olleet turisteina, joten uimarannat on jääneet käymättä. Työtä ei kuitenkaan ole missään tapauksessa ollut liikaa. Vapaa-aikana on käyty monenlaista keskustelua ja kävelty joko kaupungilla tai syrjemmässä kaupunkiin tutustuen. Pari kertaa on oltu yhdessä syömässä paikallista pikaruokaa, shwarmaa.ruokapalkkaaShwarma maistuuu
Asioiden jakaminen ja yhdessä rukoileminen on ollut todella antoisaa ja varmaan moninkertaistanut matkan antia. Uskoisin, että kielitaitokin on kohentunut, sen verran on sekä AH työntekijöiden että vierailujen puitteissa ollut "kielten sekoitusta". Kotiin tultuamme saamme sitten teidän kanssanne jakaa matkan antia ehkä vielä syvemmin.

Lahjakortit jakoon

Eilisen pääohjelmana oli lahjoittamiemme ruokakuponkien/ lahjakorttien jakotilaisuus. Olimme siivonneet talon jo pääosin edellisenä iltana, pölyä kyllä täällä riittää joka päivälle. Nyt pöytään katettiin pientä purtavaa, kortit ja selityskirjeet olivat ojennuksessa pöydän kulmalla. Kutsutuillle oli kerrottu, että jako tapahtuu klo 12 - 14 välillä. Ensimmäinen vieras soitti ovikelloa jo yhdeksän maissa ja haki itselleen ja kolmelle muulle lahjakortit. Yhden maissa saapui paikallisen holokaust- lautakunnan varapuheenjohtaja sekä ilmeisesti järjestön sihteerirouva käsin kirjoitetun kutsulistauksen kanssa.

Susan ja David saapuivat myös Akkosta seuraamaan tilannetta. Tarkkaan David varmisti venäjänkielisestä listasta, että kortin saajan nimi löytyy sieltä ja sitten henkilö kuittasi vielä allekirjoituksella sen saaneensa. Riitan ja minun tehtävänä olikin vain toivotella hyvää juhla-aikaa. Osa ihmisistä jäi hetkeksi istuskelemaan, mutta osa poistui heti kortin saatuaan. Touhuun tutustumaan saapui myös suomalainen Tuomo, joka on nyt Israelissa pari kuukautta kirkon nuorisotyön- sosionomiopintoihinsa liittyvässä ulkomaan työharjoittelussa.
esrakatuEsra-kadullakin on käyty

maamerkkiMaamerkki matkan varrelta

kupongit2Lahjakorttien jakoa

Tänään sitten sullotaan tavarat takaisin matkalaukkuihin ja aamuseitsemältä menoksi, takaisin teidän luoksenne! Kiitos mukanaolostanne matkalla!