yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko


Mihin olet menossa?

kynttelit"Joka kulkee pimeässä, ei tiedä, minne on menossa"
Sanat ovat Jeesuksen lausumat ja löytyvät tallennettuina Johanneksen evankeliumin 12 luvussa.
Pimeääkin pimeämpi joulukuu on monelle meistä raskas ja uuvuttava; koko päivänä ei valo tunnu riittävän. Sateessa märkä asvaltti kiiltää imien loputkin valot, niin että jopa auton ratissa on vaikeaa nähdä, minne on menossa.
Jos ulkoisen pimeyden voima tuntuu rankalta, vielä uuvuttavampaa on lisääntynyt näkymätön, sisäinen pimeys. Se on epävarmuutta, uhkaa, pelkoa, turvattomuutta, vihaa, katkeruutta, häpeää...pimeyden tekoja ja kuoleman valtaa, niin tuttua meille jokaiselle ajassamme. Menneitten aikojen profeetat ovat kuvanneet tätä, mm. Jesaja 59 sanoo: "Me kaipaamme valoa, mutta täällä on pimeys, me kaipaamme kirkkautta, mutta vaellamme yön varjoissa." ja "...pimeys peittää maan ja yön synkkyys kansat."
Kumpi voittaa?
Kaiken alussa Jumala loi maailman ja luomistekojensa ensimmäisenä päivänä Hän loi valon. "Tulkoon valo ja valo tuli", näin kertoo Raamattu. Päivä ja yö ovat siitä lähtien vaihtuneet; aina yön pimeyttä seuraa päivän valkeus, vaikka joulukuisen harmaanakin. Jumala on luvannut, että tämä pysyy voimassa, eikä pimeys koskaan saa lopullista voittoa valosta.

Raamattu kertoo myös, että Jumala lähetti poikansa Jeesuksen ihmiseksi, poistamaan sisäisen pimeytemme ja tuomaan valon elämäämme. Jesaja-profeetta ennusti: "Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa kirkkaus." Jeesus itse sanoi itsestään: "Minä olen valo ja olen tullut maailmaan siksi, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen."

Tämä on totta tänäänkin, oli sitten joulu tai kesä. Jumalan tahto on, ettei yksikään ihminen jäisi ja hukkuisi pimeyteen, vaan pelastuisi, saisi valon ja alkaisi elää tässä valossa. Kun uskot Jeesukseen, siirryt pimeydestä valoon. Tiedät myös, minne olet menossa, sillä Hän opettaa sinua kulkemaan valossa, Hän ohjaa askeleitasi. Saat olla vapaa syyllisyydestä ja pelosta, kaikesta siitä, mikä nyt saattaa elämääsi painaa. Luepa Johanneksen evankeliumin kolmannesta luvussa jakeet 16 - 21: "Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen. Sitä, joka uskoo häneen, ei tuomita, mutta se, joka ei usko, on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainoaan Poikaan. Ja tuomio on tämä: valo on tullut maailmaan, mutta pahojen tekojensa tähden ihmiset ovat valinneet sen asemesta pimeyden." 

Ei enää pimeyttä
Odotamme myös aikaa, jolloin pimeyttä ei enää ole lainkaan! Johannes näki ilmestyksessä tämän tulevaisuuden, siitä voit lukea Ilmestyskirjan viimeisissä luvuissa: Ilm 21:1 "Minä näin uuden taivaan ja uuden maan. Ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa olivat kadonneet, eikä merta ollut enää....3 Ja minä kuulin valtaistuimen luota voimakkaan äänen, joka sanoi: "Katso, Jumalan asuinsija ihmisten keskellä! Hän asuu heidän luonaan, ja heistä tulee hänen kansansa. Jumala itse on heidän luonaan, ja hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut."  Ilm 22: 5 "Yötä ei enää ole, eivätkä he tarvitse lampun tai auringon valoa, sillä Herra Jumala on heidän valonsa."  
Valo voittaa silloin lopullisesti.