yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

 Seurakunta vaikuttaa ajassa

Petri-MkilMelkoinen joukko Varsinais- Suomen helluntaiseurakuntien vastuunkantajia oli koolla 11.10.2914  omassa rakentumispäivässään Uudenkaupungin helluntaiseurakunnan tiloissa. Pastori Petri Mäkilä Helsingin Lähetysseurakunnasta oli kutsuttu pitämään raamattutunnit, joiden aiheiksi oli annettu "Seurakunta ajassa ja vaikuttaminen" sekä "Pyhän Hengen vaikutus ja miten se mitataan". Päivän anti ja erityisesti raamattutunnit antoivatkin koko joukolle ytimiin käyvää ajattelemisen aihetta. Mäkilä pohti seurakunnan vaikuttamista sekä maailmanlaajuisesti pohjaten amerikkalaisiin tutkimuksiin, mutta myös aivan läheltä, oman perheensä kautta. Hän totesi, että useat seurakuntalaiset hakevat hengellisen sisältönsä seurakunnan ulkopuolelta. Onko relevantti hengellisyys kadonnut seurakunnista? Entä miten seurakunta vastaa tähän haasteeseen?

Apua ei löydy erilaisista virtauksista ja niiden tarjoamista malleista. Vain löytämällä uudelleen henkilökohtaisen rukouselämän, päivittäisen salaisen rukouspaikkamme, voimme vahvistaa vaikutusalaamme, sillä vaikutamme ensin näkymättömässä maailmassa. Jos meillä on rukoilevat johtajat ja rukoilevat seurakuntalaiset, niin meillä on vaikuttava seurakunta.
Meidän ei myöskään tule halveksia sitä, mitä meillä on nyt. Käytämmekö sitä, mitä meillä on?Jumalalla on oma aikataulunsa ja liitymme vaikuttajien ketjuun, kukin omana aikanaan.
Petri Mäkilän raamattutunnit löytyvät kokonaisuudessaan ladattavaksi ja kuunneltaviksi täältä.