yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Tulevaisuus edessämme 

tammikuu

Uuden vuoden alkaessa useimmat meistä pysähdymme miettimään aikaa, mennyttä ja tulevaa. Aika kuluu, päivät, kuukaudet, vuodet vaihtuvat, kukaan meistä ei voi pysäyttää sitä, vaikka niin haluaisimmekin. Ajatukset kertaavat menneitä ja tutkailevat tulevia: Oliko tähän astinen elämäni sellaista kuin sen toivoinkin olevan, vai kaipaanko tuleviin päiviin muutosta? 
Varmaa on, että ajan kuluminen vaikuttaa jokaiseen meistä fyysisesti. Vastasyntynyt ei ole tänään aivan niin avuton käärö kuin vuosi sitten; omat jalat jo kantavat ja käsi tavoittelee kaikkea kiinnostavaa maisteltavaksi. Ja kaikkien meidän vanhempienkin kehossa ajan kuluminen ja sen aiheuttamat muutokset ovat väistämättömästi todettavissa halusipa sitä tai ei. Vaikka kuinka hyvin hoitaisimme tätä muuttuvaa kehoamme, olemme kytkettyinä katoavaisuuteen. Aika päättyy jokaisen kohdalla jossakin, vaikka saisimme elää hyvinkin pitkän elämän.

Raamattu kuvaa tätä muutosta Saarnaajan kirjassa todella kauniisti:
"Muista Luojaasi nuoruudessasi, ennen kuin pahat päivät tulevat ja joutuvat ne vuodet, jotka eivät sinua miellytä, ennen kuin auringon valo, kuu ja tähdet himmenevät ja sadetta seuraavat yhä uudet pilvet.  Silloin talon vartijat vapisevat, soturit painuvat kumaraan ja jauhajanaiset, vähiin käyneet, ovat jouten. Ikkunoista kurkistelijat jäävät pimeään,kadun kaksoisportit suljetaan, myllyn ääni heikkenee ja ohenee linnunlaulun kaltaiseksi ja laulun kaikki kaiut vaimenevat. Silloin myös pelätään mäkiä ja tie on täynnä kauhuja. Mantelipuu kukkii ja heinäsirkka ahmii vatsansa täyteen ja kapriksen nuput puhkeavat, mutta ihminen menee iäiseen majaansa ja valittajat kiertävät kujia."
Kaikki meissä ei kuitenkaan ole tämän katoavaisuuden lain alla. Saarnaaja jatkaa vielä: "Tomu palaa maahan, josta se on tullut. Henki palaa Jumalan luo, joka on sen antanut."
Henki meissä ei kuole, se on ikuinen, osa iankaikkisuutta, ikuisessa elämässä tai ikuisessa kadotuksessa. 

Apostoli Johannes kirjoittaa kirjeessään: "Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassansa. Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää. Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä. Ja tämä on se uskallus, joka meillä on häneen, että jos me jotakin anomme hänen tahtonsa mukaan, niin hän kuulee meitä. Ja jos me tiedämme hänen kuulevan meitä, mitä ikinä anommekin, niin tiedämme, että meillä myös on kaikki se, mitä olemme häneltä anoneet." 1 Joh 5: 11 -15

Ajan muutosten paineessa saamme rohkeasti lähestyä Jumalaa ja luottaa Hänen lupauksiinsa, ilman pelkoa tai epäilystä. Hänessä on ikuinen elämä, mutta myös huolenpito ajan ja katoavaisuuden keskellä. Siunattua ja elävää vuotta 2015!