yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Voimallista pääsiäistä!

Pitkäperjantain sanomaan kuuluu kärsimys, nöyryytys, pimeys, kuolema.
Jes 53:7 "Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen, ei hän suutansa avannut. Kuin karitsa, jota teuraaksi viedään, niin kuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, ei hänkään suutansa avannut." 
Jeesus oli oman opetuslapsensa kavaltamana, oman kansansa tuomitsemana, Jumalan hylkäämänä ristillä. Ja kaikki sen vuoksi, että meidän, sinun ja minun syntisyys tulee sovittaa Jumalan kanssa, velka täytyy maksaa. Jeesus ottaa sen kaiken kannettavakseen ja maksaa sen kuolemallaan: "Se on täytetty".
 
Pitkäperjantain sanoma on myös ihmiskunnan suurin voiton sanoma. Syyttömänä Jeesus antoi henkensä meidän edestämme, hän voitti kuoleman ja pimeyden vallan. Lunastushinta on nyt maksettu ja syyllisyyden tilalle me saamme oikeuden tulla Jumalan lapsiksi turvautumalla siihen työhön, minkä Jeesus teki.
Hepr.7:26  Siksi hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan tulevat Jumalan luo, sillä hän elää aina rukoillakseen heidän puolestaan. 
Saamme Jeesuksen kautta täydellisen sovituksen, anteeksiannon, vapauden, puhtauden, ilon ja voiman syntiä vastaan. On ihmeellinen asia olla Jumalan hyväksymä ja rakastama, Hänen lapsensa, jota Hän rakastaa täydellisellä rakkaudellaan. Ja kaikki ilmaiseksi, armosta, ilman omia tekoja. On ihmeellinen asia tavallisena ihmisenä omistaa päivittäinen yhteys elävään Jumalaan, Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen. Raamatun sanoma ei ole vain teoriaa, vaan se on elävää käytäntöä tässä ajassa. Tämä on pitkäperjantain ja pääsiäisen sanoma.
 
Vielä on kuitenkin yksi lupaus, joka odottaa täyttymystään: Jeesus tulee takaisin herrana ja kuninkaana: 
Hepr 9:27 -28 Ja niin kuin ihmisille on määrätty, että heidän on kerran kuoltava ja sen jälkeen tulee tuomio, samoin on Kristus kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois monien synnit, ja hän ilmestyy toisen kerran, ei enää synnin tähden vaan pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat.
 
Hl 98, tuntematon ruotsalainen runoilija:
 
"Nyt kaikki on täytetty!" Niin lausui Hän,
ken syntimme kantaen toi elämän.
Hän voiton on voittanut, tiedämme sen,
ja luotamme vahvasti Jeesuksehen.
 

Tänäänkin Jeesus elää, Raamattu on totta ja rukous toimii!