yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Kierrätetty hengellisyys

Aijalainen KurtJaak 4: 8 jakeen alkuosassa sanotaan: "Lähestykää Jumalaa, niin Hän lähestyy teitä."

Jotkut meistä pitävät päivittäin hiljaisen hetken, kuka aamusta lukien Raamattua ja hetken rukoillen. Toinen koittaa jossain vaiheessa päivää erottaa hetken rukoukselle, toinen mielessään asioita Jumalalle jättäen. Yleensä ihmiset kokevat epäonnistuvansa ajan erottamisessa Jumalalle. Usein kun pitäisi olla aikaa rukoukselle ja Raamatun lukemiselle niin on kiire, milloin soi puhelin, milloin joku muu asia häiritsee keskittymistä vaatien huomiota.

Usein meidän hengellinen elämämme jää toisten kokemusten varaan, sen sijaan että me viettäisimme aikaa Jumalan kanssa kuulostellen mitä Hänellä on asiaa, annamme toisten viettää aikaa Hänen kanssaan ja hyödynnämme sitten heidän kokemuksiaan. Kertokoot he meille mitä Jumala sanoo, siitähän me loppujen lopuksi saarnaajille / pastoreille tai evankelistoille maksamme, vai kuinka? Jos tämä on sinun asenteesi ja suhtautumisesi hengellisen elämän hoitamiselle, jos sinun kokemuksesi ovat toisen käden eivätkä ensikäden tietoja niin haluaisin haastaa sinut miettimään, teetkö näin elämäsi muidenkin vastuiden ja asioiden kohdalla?

Et varmaankaan tee näin lomiesi suhteen? Et tee noin myöskään romanssin suhteen. Et myöskään anna toisen syödä puolestasi, ethän? Tiettyjä asioita et voi jättää toisten tehtäväksi puolestasi, vaan sinun on itse ne hoidettava. Jos jätät hengellisen elämäsi vain toisten kokemusten varaan, jäät paljosta paitsi. Silloin sinun hengellinen elämäsi on ikäänkuin "kierrätettyä." Kierrätetty hengellisyys ei kanna sinua hädän hetkellä, vaan silloin siitä puuttuu voima.

Kun sinun hengellinen elämäsi on tuoretta se on myöskin elinvoimaista ja siinä on voimaa myöskin hädän hetkellä. Anna aikaasi Jumalalle, anna Hänen puhua sinulle henkilökohtaisesti ja silloin koet aivan uuden jakson alkavan elämässäsi. Kun ystäväsi ja läheisesi ovat avun tarpeessa, niin sinulla on heille rohkaisun ja lohdutuksen sanoja sanottavaksi. Silloin sinulla on omakohtainen ensikäden tieto, rukoukset kuullaan ja niihin vastataan. Yksi ihmeellisimmistä asioista on viipyminen Jumalan seurassa kuullostellen Hänen ääntään sinun iankaikkiseksi parhaaksesi. Anna aikaasi Jumalalle ja saat huomata, että Hänellä on aina aikaa sinulle. 

Erään suuren seurakunnan pastorin tiedetään sanoneen ja todeksi elänen myöskin sanomansa. Silloin kun hänellä on aikataulullisesti kiire, silloin on syytä rukoilla eli koskaan ei ole niin kiire, etteikö olisi aikaa rukoilla. Kokeile aloittaa päiväsi rukoillen ja lukemalla Raamattua, niin silloin saat kokea sen, että Jumalalla on aina aikaa sinulle.

Siunausta alkaneeseen Uuteen Vuoteen 2014.
Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen.