yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Aijalainen Kurt

Synnin orjamarkkinat


Joh 8: 31-36  
31. Totuus tekee vapaaksi. Sitten Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka uskoivat häneen: "Jos te pysytte minun sanassani, te todella olette minun opetuslapsiani 32. ja tulette tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita." 33. He vastasivat hänelle: "Me olemme Abrahamin siementä emmekä ole koskaan olleet kenenkään orjia. Kuinka sinä sitten voit sanoa: 'Teistä tulee vapaita' ?" 34. Jeesus vastasi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. 35. Orja ei pysy talossa iäti, mutta poika pysyy. 36. Jos siis Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.

Todellinen opetuslapseuden merkki eli uskovan tuntomerkki on totuudessa vaeltaminen. Israelin kansan hengelliset johtajat puhuivat vapaudessa elämisestä, mutta he eivät olleet orjuudessakaan pakkosiirtolaisina alistuneet valtaapitävien vallan alle. Samalla tavalla he elivät myöskin uskoaan todeksi eli he itse määrittelivät uskonsa rajat, eivätkä alistaneet tahtoaan Jumalan tahdon alle.

Eräs suosittu kirjailija kertoi eräästä tilaisuudesta, johon hänet oli kutsuttu puhujaksi. Hänen luentonsa aiheena oli elämä vapaana ilman synnin kahleita. Kesken luennon eräs mies ilmoitti, että hänellä oli ollut läpi elämänsä eräs pahe ja se ei mitenkään kahlehtinut häntä. Kirjailija kertoi olleensa ensin ymmällään, eikä tietänyt mitä pitäisi sanoa. Sitten hän keksi kysyä mieheltä, pystyisikö hän halutessaan lopettamaan sen? Mies oli pysytellyt lopun ajan tilaisuudesta hiljaa, mutta tilaisuuden päätyttyä ja muiden poistuttua hän oli tullut kysymään kirjailijalta, miksi sinä sanoit, että minun pitäisi lopettaa? Kirjailija vastasi:" En minä niin sanonut, minä kysyin sinulta pystyisitkö lopettamaan jos haluaisit? Sinä luulet sen asian tekemisen olevan vapautta, mutta tosiasiassa se on kahle. Ihminen joka itse toimii oman elämänsä jumalana, on sidoksissa omaan syntiluontoonsa. Meidät oli myyty synnin orjamarkkinoille. Jeesus on ostanut meidät vapaiksi pimeyden valtakunnasta ja pelastanut meidät omalta itseltämme. Emme enää ole itsemme omat; meidät lunastettiin vapaaksi kalliilla hinnalla, Kristuksen Jeesuksen kalliilla sovintoverellä. Nyt emme enää ole synnin orjia vaan Kristuksen palvelijoita."  

Monet meistä ovat mahdollisesti ajatelleet samoin kuin tuo mies. Ehkä sinun syntisi on juoruilu tai pahan puhuminen, totuuden muuntelu, tai ehkä joku muu. Mikä tahansa heikkoutesi onkaan, Jeesus voi vapauttaa sinut. Pyydä, että Hän paljastaa sinulle, jos elämässäsi on mikä tahansa asia, jota joudut peittelemään. Tule Jeesuksen luo ja anna Hänen pestä sinut puhtaaksi synnistä ja voit elää vapaana ja iloita siitä mitä Hän, Jeesus on sinulle tehnyt.
Haluathan elää vapaana ja luopua kaikesta mikä sitoo ja estää elämisen vapaalla omallatunolla?

Rukoile vaikka näin, "Herra Jeesus, haluan elää vapaana, ota pois jokainen kahle elämästäni, puhdista minut synneistäni ja valaise ne elämäni alueet, jotka erityisesti tarvitsevat muutosta. Herra en ole immuuni synnille, auta minua säilyttämään sydämeni puhtaana ja vapaana, niin että minulla on voima sanoa kiusauksille ei."
Gal 5: 13 Teidät on kutsuttu vapauteen, veljet. Mutta älkää tämän vapauden varjolla päästäkö itsekästä luontoanne valloilleen, vaan rakastakaa ja palvelkaa toisianne.

Jumalan armon ja anteeksiantamuksen valoisia siunauksen kevätpäiviä jokaiselle.
Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen