yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen sana, syyskuu 2013, Jumalan kutsu

Aijalainen KurtJes 1: 18, Tuomio ja armo 
”Tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat verenpunaiset, ne tulevat lumivalkeiksi. Vaikka ne ovat purppuranväriset, ne tulevat villanvalkoisiksi.” 

Raamatussa synti esitetään yleensä mustana ja pimeänä, mutta Jesajan kirjassa mielikuva on erilainen: ”Vaikka teidän syntinne ovat verenpunaiset, ne tulevat valkeiksi kuin lumi. Vaikka ne ovat purppuranpunaiset, ne tulevat valkeiksi kuin puhdas villa.”
Siihen aikaan verenpunainen ja purppuranpunainen olivat kirkkaimpia värejä, joita pystyttiin tuottamaan ja ne kiinnittyivät kankaaseen pysyvästi. Niitä ei värjäyksen jälkeen niin vain pesty pois. Väri oli ja pysyi, ajatuskin siitä, että veren- tai purppuranpunaiseksi värjätty muuttuisi valkeaksi kuin villa oli mahdoton, se oli pois laskuista.  

Kristuksen Jeesuksen veri tekee kuitenkin synneille juuri sen mihin ei mikään alkemisti tai tiede pysty tänäänkään. Tuo ihmeellinen veri meidän syntiemme edestä pyyhkii ne pois kokonaan. Ei ole valtaa voimaa tai tahoa, joka voisi sen estää, ei muuta kuin katumattomuus. Silloin, kun Jumala katsoo meitä veren läpi, Hän näkee meidät vain puhtaina. Elämämme kankaassa ei ole tahraa, ei ryppyä, vaan se on puhtaan valkoinen.

Tiede tarjoaa tähän ajatukseen liittyen mielenkiintoisen vertauskuvan käytännön esimerkein: Jos valkoiselle pahvilapulle piirretään punainen ympyrä ja sitä katsotaan erityisen punaisen valonsuodattimen läpi, ei nähdä punaista ympyrää ollenkaan, vaan tuo valkoinen pahvi on puhtaan valkoinen. Kristuksen Jeesuksen veren läpi katsottuna uskova on Jumalan silmissä iankaikkisesti valkoinen ja puhdas.

Näkeekö Jumala sinut Jeesuksen Kristuksen veren läpi, vai yritätkö sinä itse vieläkin hangata sydämesi tahroja puhtaaksi ja elää oman voimasi varassa? Kun Jumala loi sinut ja minut, ei Hän tarkoittanut, että meidän tulisi itse puhdistaa itseämme. Annetaan Kristuksen Jeesuksen veren tehdä se, sitä Jumala haluaa. Jumala kutsuu sinua puhdistautumaan Jeesuksen veressä, hyväksy kutsu ja ole puhdas, vapaa kaikesta siitä mikä taakoitti, sitoi tai kahlitsi ja kiitä Vapahtajaamme pelastuksesta. Kerro muillekin mitä olet saanut kokea, kun sait kaikki sinun syntisi anteeksi.

Herra, Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala on pitkämielinen ja suuri armossaan ja antaa kaikki meidän syntimme meille anteeksi Jeesuksen tähden.
Ps 100:5 ”Hyvä on Herra! Iäti kestää Hänen armonsa, Hänen uskollisuutensa polvesta polveen.”

Siunausta, voimia ja varjelusta jokaiselle joka uskoo.
Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen