yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen sana, heinäkuu 2013, Tavoitteita

heinkuu2013Ap 17: 26 - 28
Hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta ja asettanut kansat asumaan kaikkialla maan päällä. Hän on säätänyt ihmisille määräajat ja asumisen rajat, jotta he etsisivät Jumalaa, jos ehkä hapuilemalla löytäisivät hänet. Hän ei kuitenkaan ole kaukana yhdestäkään meistä, sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme. Ovathan muutamat teidän runoilijoistannekin sanoneet: 'Me olemme myös hänen sukuaan.'

Kun ihminen varttuu ja rupeaa suunnittelemaan tulevaisuuttaan, hän usein tekee sellaisia päätöksiä, miten hän haluaa elämässään toimia ja rajaa tietyt toimintatavat, että niin hän ei ainakaan toimi eikä elä. Hän asettaa elämälleen hyvinkin korkeat eettiset ja moraaliset tavoitteet. Karvas tosiasia on, että miten hän on ajatellut toimivansa ja tekevänsä, niin hän tekee ja toimii aivan toisin.

Suhtautumisemme hengellisiin asioihinkin perustuu usein elinympäristömme, vanhempiemme ja ystäviemme antamaan malliin. Yksilöinä emme osaa tai halua, ehkä emme uskalla muodostaa käsitystä Jumalasta tai mistään uskoon ja uskontoon liittyvästä. Kuitenkin jossain vaiheessa elämää syystä tai toisesta joudumme tekemään tietynlaisen päätöksen, miten suhtaudun hengellisiin asioihin, kuuluuko usko minulle? Ajattelemme usein uskonasioiden kuuluvan vain vanhoille ihmisille tai sitten niille, jotka eivät kykene hallitsemaan elämäänsä riippuvuuden tai jonkun muun syyn tähden.

Ap 5: 30 - 32
”Meidän isiemme Jumala on herättänyt Jeesuksen, jonka te ripustitte puuhun ja surmasitte. Hänet on Jumala oikealla kädellänsä korottanut Päämieheksi ja Vapahtajaksi, antamaan Israelille parannusta ja syntien anteeksiantamusta. Ja me olemme kaiken tämän todistajat, niin myös Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille, jotka häntä tottelevat." 

Useimmilla meistä on elämässämme jokin asia menneisyydessä joka syyttää ja syyllistää meidät.
Koetamme mitä ihmeellisimmillä tavoilla hyvittää ja joskus jopa rauhoittaa omantuntomme saadaksemme levon mielemme maailmaan. 
Raamattu ilmoittaa, että Jumala kutsuu jokaista ihmistä vastaanottamaan syntien anteeksisaaminen Jeesuksessa Kristuksessa, sillä vain Hänessä se on mahdollista. Synti on alun pitäen jousiammunta termi, ja tarkoitti harhaan osumista tai ohi maalin ampumista.

Sinunkin elämäsi saattaa kätkeä sisäänsä kaikenlaista, voi olla monenlaisia harhaan astumisia tai ohi maalin ampumisia, kaiken Jumala tietää. Anna Jeesuksen tulla ja päästää sinut kaikesta siitä syyllisyydestä, joka sinua sitoo ja painaa. Anna Hänen varmistaa sinun elämäsi maali, iankaikkinen taivas, elämä Jumalan yhteydessä, perillä siellä missä Jumala haluaa jokaisen kerran olevan.
Tänä päivänä Jumala ei kysy, mitä sinä olet tehnyt tai tekemättä jättänyt, vaan Hän kysyy, haluatko tulla Jeesuksen tykö, haluatko sinä, että Hän tulee sinun sydämeesi?  Kun sinä annat luvan, niin Hän tulee ja muuttaa sinun elämäsi. Olet sitten epäonnistunut tai miten tahansa pois poikennut: Tule! Olet sitten uskova tai et, sinulle kuuluu Jumalan kutsu: TULE! Jeesuksen armahdettavaksi.
Kun sinä tulet, niin Jumala antaa sinulle kaikki sinun syntisi anteeksi ja tekee sinusta Jumalan lapsen. Lapsen joka on vapaa kaikesta siitä mikä syytti ja syyllisti erottaen Jumalasta. Kaiken sen, mitä sinä et pystynyt tai teit väärin, Hän on tehnyt oikein sinun puolestasi. Anna tänä päivänä Jeesuksen muuttaa sinun elämäsi ja antaa sinulle todellinen ilo ja lepo, todellinen tulevaisuus ja toivo.

Siunausta jokaiselle lukijalle toivottaa: Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen.