yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Aijalainen KurtValintojemme seuraukset!

Gal 6: 7 7. Älkää eksykö! Jumala ei salli pilkata itseään. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.
 
Millaista elämä olisikaan, jos valintojemme seuraukset olisivat välittömiä kuin Pinokkio- sadussa? Jos valehtelesi niin nenä kasvaisi, ja jos juoruaisi, niin suu  muuttuisi suuremmaksi. Sellaisessa maailmassa olisi yksi varma asia. Siellä olisi melkoinen määrä hassun näköisiä ihmisiä.
 
Oikeassa elämässä seuraukset eivät kuitenkaan tule näkyviin heti, kun virhe tai väärä valinta on tehty. Aina kun rikomme Jumalan periaatteita on sillä kauaskantoiset seuraukset. Lue Sanalaskujen luku 26: 22 - 28. Näissä jakeissa tehdään selväksi tekojen ja valintojen seurauksien välinen syy-yhteys varsin selvästi. Seuraamus ei aina näy heti, mutta ennemmin tai myöhemmin se tulee, niin Jumalan säätämys toimii.
  
Emme voi rikkoa Jumalan muuttumattomia periaatteita vahingoittumatta tai vahingoittamatta muita. Hän asettanut elämäämme suojaavia ja varjelevia rajoja sekä ohjeita. Emme voi kumota fysiikan lakeja emmekä muuttaa painovoimaa.
Näillä rajoilla Jumala haluaa suojella luomaansa ihmistä. (Ps 119). Monet luulevat näiden ohjeiden ja rajojen olevan vain kieltoja, mutta tosiasiassa ne ovat myönteisiä lupauksia. Aivan kuin Jumala sanoisi: "Elä minun suunnitelmieni mukaan niin suojelen ja varjelen sinua, saat todellisen palkkion".
 
Ymmärretään, että teoillamme on todelliset seuraukset. Pyydetään Jumalaa antamaan meille viisautta ja ymmärrystä tehdä oikeita valintoja, kulkea Hänen johdatuksessaan, Hän pitää meistä huolen.
  
Siunausta tulevaan joulunaikaan, rauhallista ja levollista vapahtajamme Jeesuksen syntymäjuhlaa.
Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen.