yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Uusi Vuosi  2016

Aijalainen Kurt

Vuodenvaihde on eräänlainen taitekohta, katsomme mennyttä aikaa taaksepäin ja tähyilemme tulevaa tietämättä, mitä kaikkea on edessä. Hengellinen elämä on usein myöskin arvoitus tulevaisuuden osalta. Toisaalta se on paradoksi, sen uskomista todeksi mitä ei näe, todellisuutta jota unelmoidaan.

Usko ei ole kaiken hyväksyvää vaan se on sen totena pitämistä, että Jumala on ja että Hän toteuttaa sen mitä on sanonut. Heb 11: 1 sanoo: "Usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, varmuus siitä, mikä ei näy." Se ei ole valta tai voima, jota voimme käyttää saadaksemme Jumalan toimimaan tahtomallamme tavalla. Ei se myöskään ole sitä, että me luotamme itseemme tai olisimme varmoja lopputuloksesta.

Uskoa on se, kun uskoo vaikkei näe, kuule tai tunne mitään. Usko on olosuhteiden yläpuolelle nousevaa vastoin sitä, mitä me tunnemme tai näemme. Aito usko on yksinkertaista, lapsenmielistä luottamusta, se ei ole lapsellista, vaan luottamusta ilman epäilyksiä tai niistä huolimatta, sen totena pitämistä, että Jumala on ja Hän ilmoittanut itsensä meille sanassaan, Raamatussa.

Olkoon alkava vuosi uskon vuosi, uskon Jeesukseen Kristukseen joka on tullut maailmaan pelastaakseen sinut ja minut, jokaisen joka uskoo. Edelleenkin Jumala on elämän luoja, ylläpitäjä ja sen varjelija, joka ei torku eikä nuku. Edelleenkin on evankeliumi eli ilosanoma voimassa! Joh 3: 16 - 17; " Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa vaan sitä varten, että maailma pelastuisi hänen kauttaan."

Pyydä Jumalaa antamaan sinulle aito usko, usko Jeesukseen Kristukseen, joka on sinunkin vapahtajasi jos haluat. Eilinen on ohi, huomista emme tunne, mutta tänään auttaa Herra.

Siunausta jokaiselle Uuteen Vuoteen 2016.

Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen