yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen sana, huhtikuu 2013, Ristin ihme

Aijalainen KurtKol 2: 6 - 15

6. Niin kuin siis olette ottaneet vastaan Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä. 
7. Juurtukaa häneen, rakentukaa hänessä ja vahvistukaa uskossa, niin kuin teille on opetettu. Olkoon kiitoksenne ylitsevuotava. 
8. Varokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, jotka perustuvat ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eivätkä Kristukseen. 
9. Hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti, 
10. ja teillä on tämä täyteys hänessä(1), joka on kaiken hallituksen ja vallan pää. 
11. Hänessä teidät on myös ympärileikattu, ei käsin tehdyllä ympärileikkauksella vaan lihan ruumiin riisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella. 
12. Teidät on haudattu hänen kanssaan kasteessa, ja siinä teidät on myös herätetty hänen kanssaan uskon kautta. Tämän uskon vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista. 
13. Teidät, jotka olitte kuolleita rikkomuksissanne ja lihanne ympärileikkaamattomuudessa, Jumala teki eläviksi yhdessä Kristuksen kanssa. Hän antoi meille anteeksi kaikki rikkomukset 
14. ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli vastustajamme. Sen hän otti pois tieltä ja naulitsi ristiin. 
15. Hän riisui aseista hallitukset ja vallat ja saattoi ne julkisen häpeän alaisiksi, 
kun hän sai niistä Kristuksessa riemuvoiton. 

Ristin työ on ihmeellinen, koska siinä käy ilmi samanaikaisesti sekä Jumalan rakkaus, että pyhyys. Yhdessä hetkessä Jumalan viha syntiä kohtaan ja Hänen horjumaton rakkautensa, jolla Hän rakastaa syntisiä, sinua ja minua, sulautuvat yhteen Hänen Poikansa veressä.
Tuo pyhä kallis veri vuosi, että sinä ja minä voisimme tulla Jumalan lapsiksi. Risti oli välttämätön, koska ihminen ei voinut itse pelastaa itseään synnin vallasta eikä Pyhä Jumala voinut katsoa rikkomuksiamme, syntejämme läpi sormien..Jumalan pyhyyden rinnalle nousi Hänen rakkautensa, joka lähetti Kristuksen, Hänen ainosyntyisen Poikansa kuolemaan meidän sijastamme. Jumalan Poika kantoi syyllisyytemme ja kuoli meidän kuolemamme.

Useat raamatun tutkijat selittävät, että kaikki opit, jotka vajavaisesti selittävät sovitustyötä, ovat seurausta vajavaisista yrityksistä määritellä ihminen ja Jumala. Jos alennamme Jumalan meidän tasollemme ja nostamme itsemme Hänen tasolleen, emme edes näe tarvetta pelastukselle saati sitten sovitukselle, johon pelastuksen täytyy perustua.
Ehtoollinen, jonka Jeesus asetti, on muistoateria sen liiton merkiksi, jonka Jumala teki. 
Yksi suurimpia ihmeitä on, kun olemme kokeneet Pyhän Hengen vaikutuksesta itsemme syntisiksi Pyhän Jumalan edessä ja koemme tarvitsevamme anteeksiantamuksen kaikista rikkomuksistamme. Jeesus tehtiin synniksi meidän edestämme, Hän oli kuuliainen Isän Jumalan tahdolle ja suostui kantamaan syntimme aiheuttaman rangaistuksen, jotta sinä ja minä saamme elää Hänen verellään pestyinä ja omistaa todellisen tulevaisuuden ja toivon, toivon iankaikkisesta elämästä.
Kiitetään tämänkin pääsiäisen jälkeen ristin ihmeestä, ihmeestä joka kantaa heikoimmankin Jeesuksen Kristuksen oman kerran perille asti Jumalan taivaaseen ihmeelliseen Uuteenkaupunkiin  ̶ kaupunkiin jonne Jeesus on mennyt edeltä valmistamaan sijaa jokaiselle verellä pestylle.

Paavalin kohtaaminen Herran kanssa Damaskon tiellä, Apt 26: 15 - 18
15. Minä kysyin: 'Herra, kuka olet?' Herra sanoi: 'Minä olen Jeesus, jota sinä vainoat. 
16. Nouse ja seiso jaloillasi! Minä olen ilmestynyt sinulle sitä varten, että asettaisin sinut palvelijakseni ja sen todistajaksi, mitä olet nähnyt ja mitä olet vielä näkevä, kun ilmestyn sinulle. 
17. Minä pelastan sinut oman kansasi ja pakanoiden käsistä, joiden luo minä sinut lähetän 
18. avaamaan heidän silmänsä, että he kääntyisivät pimeydestä valoon ja Saatanan vallasta Jumalan puoleen ja uskon kautta minuun saisivat synnit anteeksi ja perintöosan pyhitettyjen joukossa.'

Uskon kautta Jeesukseen on meilläkin pelastus ja syntiemme anteeksisaaminen, usko syntisi anteeksi Jeesuksen Kristuksen Nasaretilaisen nimessä ja maahan vuotaneessa veressä.

Siunausta kevääseen, iloa lepoa ja rauhaa puhtaalla omallatunnolla Jeesuksen tähden, Ristin ihme toimii tänäänkin.

Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen.