yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen sana, helmikuu 2013, Tunnustus ja anteeksianto

Aijalainen KurtMikä osuus on syntien tunnustamisella uskovan elämässä?
Anteeksianto niin kuin Jumala sen näkee.

Kol 2: 13, 14: Teidät, jotka olitte kuolleita rikkomuksissanne ja lihanne ympärileikkaamattomuudessa, Jumala teki eläviksi yhdessä Kristuksen kanssa. Hän antoi meille anteeksi kaikki rikkomukset ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli vastustajamme. Sen hän otti pois tieltä ja naulitsi ristiin.

Tässä Raamatun paikassa kerrotaan yksi perustavaa laatua oleva totuus. Me olimme kuolleita rikkomustemme tähden, mutta tultuamme Jeesuksen omiksi vastaanotettuamme Hänet, Jumala herätti meidät henkiin yhdessä Kristuksen kanssa. 
Tunnustaessamme syntimme olemme Jumalan kanssa yhtä mieltä siitä, että se, mitä teimme oli väärin ja se erotti meidät Jumalasta, eli olimme kuolleet syntiemme tähden. Eläessämme oman tahtomme mukaisesti teemme syntiä ja toimimme Jumalan tahtoa vastaan.
Hän, Jumalamme, haluaa, että kerromme kiertelemättä, mitä olemme tehneet, niin että saamme kokea Hänen anteeksiantamuksensa voiman ja kokea vapauden omissatunnoissamme.

Jes 43: 25: Mutta minä pyyhin pois sinun rikkomuksesi itseni tähden enkä sinun syntejäsi muista.
Jumala ei ikinä saata meitä naurunalaisiksi, eikä nolaa meitä, vaan iankakkisella rakkaudella Hän rakastaa jokaista omaansa ja tahtoo ettei ole mitään mikä erottaa meidät Hänestä. Se rakkaus, joka Jumalalla on sinua kohtaan, on samaa rakkautta, jolla Hän rakastaa poikaansa Jeesusta Kristusta. Sinä saat olla tuosta samasta rakkaudesta osallinen Jumalan armon ja laupeuden tähden, sillä se rakkaus on puhdasta, eikä sitä tahraa minkäänlainen syyllisyys tai velvoite.
Täysin riippumatta siitä millaisia rikkomuksesi ovat olleet Hän antaa anteeksi eli pyyhkii pois ja saat olla täydellisesti vapaa ilman syyllisyyttä ja pelkoa. Mikään ei ole niin voimakas kuin Jumalan rakkaus, Hän vapauttaa jokaisen totuuden sanalla.

Meidän on oltava rehellisiä ja tunnustettava rikkomuksemme. Rikkomuksemme on ikään kuin velkakirja joka on meitä vastaan ja erottaa meidät Jumalasta. Kuollessaan Golgatan keskimmäisellä ristillä Jeesus kuoli meidän rikkomustemme tähden. Kuolemallaan Hän sovittu sinut ja minut ja mitätöi velkakirjan naulitsemalla sen ristiin.

Kun olet tunnustanut syntisi, saat olla osallinen Hänen anteeksiantamuksestaan. Saat elää Jumalan rakkauden kohteena täydellisesti vapaana, koska olet Jumalan lapsi. Vastaanotettuasi Jeesuksen elämääsi olet Jumalan lapsi, olet Hänen perheväkeään. 
Sinun elämäsi on piirretty Jumalan kämmeneen ja nimesi on kirjoitettu Jeesuksen Kristuksen verellä, ja koko taivas riemuitsee pelastuksestasi. Saatuasi syntisi anteeksi sinut on julistettu vanhurskaaksi eli syyttömäksi Jumalan edessä, silti paraskin meistä on ainoastaan armahdettu syntinen.

Siunausta jokaisen kevääseen, armon aurinko paistakoon täydeltä terältään.
Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen.