yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen sana, joulukuu 2012, Ansaitsematon armo

joulukuu2012Armo sellaisenaan on Raamatun tärkeimpiä käsitteitä. Armonsa kautta Jumala ilmaisee rakkautensa laadun, rikkauden ja täyteyden. Jumalan armo ja laupeus on täysin vapaa, se on yksin Jumalan annettavissa. Kukaan ei voi sitä ansaita, kukaan ei ole siihen oikeutettu. Raamattu puhuu Jumalan valinnasta monessakin eri yhteydessä, tärkein ja ehkä vaikeimmin ymmärrettävä valinta kerrotaan:
Room 9: 11 – 16
11. Jo ennen kaksospoikien syntymää, ennen kuin he vielä olivat tehneet mitään hyvää tai pahaa, Jumala sanoi Rebekalle:
"Vanhempi on palveleva nuorempaa." Näin Jumala osoitti, että hänen suunnitelmansa perustui hänen omaan valintaansa, ei ihmisen tekoihin vaan kutsujan tahtoon. 
13. Onhan kirjoitettu: "Jaakobia minä rakastin, mutta Eesauta vihasin." 
14. Mitä me tähän sanomme? Ei kai Jumala ole epäoikeudenmukainen? Ei suinkaan. 
15. Hän sanoo Moosekselle: "Minä armahdan kenet tahdon ja osoitan laupeutta kenelle tahdon." 
16. Ratkaisevaa ei siis ole, mitä ihminen tahtoo tai ehtii, vaan se että Jumala armahtaa.

Tuossa edellä mainitussa kohdassa puhutaan Jaakobista ja Eesausta, kaksosista joiden kohdalla Jumalan valinta oli jo tehty ennen kuin he syntyivät. Tämä valinta oli seurausta Jumalan vapaasta tahdosta. Ei ollut kysymys siitä, kumpi oli parempi ja kumpi huonompi, vaan siitä, että Jaakobin oli Jumala valinnut suunnitelmansa toteuttamisen välikappaleeksi. Tämänkin päivän ihmisistä Hän, Jumala, on valinnut suunnitelmansa toteuttamisen välikappaleiksi jokaisen Jeesukseen uskovan. Tärkeintä on muistaa tänäkin päivänä se, ettei ketään ole edeltä käsin valittu kadotukseen, eikä sinun iankaikkinen kohtalosi ole kiinni siitä mitä ehdit tai voit, vaan kaikki on siinä, että Jumala armahtaa. Kaikki ovat, sinäkin, valittuja pelastukseen Jeesuksessa Kristuksessa. Armon kautta Hän on tehnyt meidät osal-lisiksi suurimmasta salaisuudestaan, syntien anteeksisaamisesta Jeesuksessa Kristuksessa.

Pyhyydessään Hän on sekä armon että vihan Jumala, Hän on pyhä armossaan ja Hän on pyhä vihassaan. Jumala osoittaa armonsa,  ja voi osoittaa sen vain liiton perusteella, so. sovituksen perusteella niitä kohtaan, jotka Hän saa pelastaa Jeesuksessa. Kukaan ei ole oikeutetumpi armon vastaanottamiseen kuin toinen, vaan armo kuuluu kaikille, mutta se on voimassa vain niiden kohdalla jotka ottavat sen vastaan ilman omia ansioita.
Jumalan armo ei ole vastaus ihmisen ponnisteluihin, vaan se on aina lähtöisin Jumalan omasta tahdosta.

Nytkin näin joulun lähestyessä on hyvä muistaa parhaimman ja suurimman lahjan antajaa, Jumalaa, joka antoi ainokaisen poikansa meidän edestämme, ja vastaanottaessamme Hänet, Jeesuksen, vastaanotamme suuren lahjan, iankaikkisen elämän.

Ef. 2:4-9 
4. mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut, 
5. on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa - armosta te olette pelastetut - 
6. ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa, 
7. osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa. 
8. Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja-  
9. ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi. 

Joh 3: 16
16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

Kaikkia ihmisiä, niin juutalaisia kuin pakanoita, mustia ja valkoisia, kaikkia Jumala on rakastanut niin paljon, että jokainen, joka uskoo Jeesukseen, pelastuu.

Armon täyteistä siunausrikasta Joulunaikaa sekä Hyvää Uutta Vuotta 2013 jokaiselle, saakoon Jeesus olla sinun vierelläsi joka päivä.

Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen