yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen sana, syyskuu 2012, Vapautus

syyskuu2012Tiit 2: 11 – 14
Jumalan armo on näet ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille, ja se kasvattaa meitä hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot ja elämään siveästi, vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa, kun odotamme autuaan toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kirkkauden ilmestymistä. 
Hän antoi itsensä meidän puolestamme lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta ja puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka ahkeroi hyviä tekoja. 
Tiit 3: 1 - 8
Muistuta heitä, että heidän tulee olla esivallalle ja viranomaisille alamaisia ja kuuliaisia, valmiita tekemään kaikkea hyvää. He eivät saa herjata ketään eivätkä riidellä, vaan heidän tulee olla ystävällisiä ja kaikin tavoin osoittaa lempeyttä kaikkia ihmisiä kohtaan. 
Olimmehan mekin ennen ymmärtämättömiä ja tottelemattomia, olimme eksyksissä, monenlaisten himojen ja nautintojen orjia, elimme pahuudessa ja kateudessa, vihattuina ja toisiamme vihaten. 
Mutta kun Jumalan, meidän pelastajamme, hyvyys ja ihmisrakkaus ilmestyi, hän pelasti meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta vaan laupeutensa tähden uudestisyntymisen pesun ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta. 
Tämän Hengen hän vuodatti runsaasti päällemme Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta, jotta me, vanhurskautettuina hänen armostaan, tulisimme iankaikkisen elämän perillisiksi toivon mukaan. 
Tämä sana on varma, ja tahdon sinun teroittavan näitä asioita, että ne, jotka uskovat Jumalaan, olisivat ahkeria tekemään hyvää. Se on ihmisille hyvää ja hyödyllistä

Harry Houdini oli kuuluisa kahlekuningas. Hän kykeni pakenemaan monenlaisista siteistä ja ahtaista suljetuista tiloista, hänen kykynsä vapautua oli suurenmoinen ihme tavalliselle ihmiselle.
Sitten tuli päivä, jolloin Houdini ei kyennytkään vapauttamaan itseään vaan jäi kuoleman loukkuun.

Ihminen, joka elää ilman Jumalaa, keksii kaikenlaisia ja näköisiä keinoja hankkiakseen elämäänsä sisältöä. Usein sisimmässä olevaa tyhjyyttä paetaan mitä merkillisimpiin rientoihin, kuka huumaavien ja päihdyttävien aineiden avulla haetaan edes hetkellistä helpotusta tyhjyyden tunteeseen, siihen ettei millään ole mitään merkitystä.
Toinen hakee lomamatkailusta, toinen satsaa uraan, toinen omaisuuden kartuttamiseen, joku hakee ekstremen, benjihyppyjen ym... avulla täytettä elämäänsä, vaikka rikastuttaisimme aistiemme avulla elämäämme miten tahansa niin emme voi paeta iankaikkista kuolemaa.
Vaikka tekisimme kuinka paljon tahansa hyviä tekoja, silti kuolema on ihmiselle voittamaton vastustaja. Ilman iankaikkisen elämän varmuutta monet epäilykset ja pelot piinaavat meitä.

Ihminen on syntynyt syntisessä tilassa, kahlittuna kuolemaan ja vieraantuneena elämän lähteestä Jeesuksesta Kristuksesta. Kaikki ihmisen ponnistelut ja epätoivoiset yritykset välttää rangaistus jonka Jumala on määrännyt synnille, osoittautuvat viimeisenä päivänä turhaksi.
Synnin seuraus on iankaikkinen ero ikiaikojen Jumalasta, Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalasta. On vain yksi tie joka takaa meille iankaikkisen elämän, se tie on tänäänkin Jeesus Kristus, Jumalan ainosyntyinen Poika. Vain uskomalla Jeesukseen Kristukseen, syntiemme sovittajaan saamme lahjaksi iankaikkisen elämän. Usko Jeesukseen on pakotie jota tarjotaan jokaiselle, olet sitten rikas tai köyhä, aatelinen tai tavallinen rasva-rautakoura.
Olet sitten ”ministeri tai kanisteri” niin pelastusta tarjotaan samoista lähtökohdista samoin ehdoin lahjaksi ilman ansioita vastaanotettavaksi uskon kautta Jeesukseen.

Kun ihminen kääntyy Jeesuksen puoleen ja pyytää syntejään anteeksi, niin hänet siirretään kuolemasta iankaikkiseen elämään. Kaikki ne siteet ja kahleet jotka sinua ovatkin pitäneet vankinaan, ne katkeavat Jeesuksen Kristuksen nimessä, Hänen maahan vuotaneen verensä tähden.

Syntien anteeksiantamus on ihme, siirtyminen pimeydestä valkeuteen, epätoivosta toivoon, tarkoituksettomuudesta tarkoitukseen. Silloin päästään sielujemme vihollisen saatanan hallintovallasta vapauteen, meidät siirretään Jumalan valtakunnan perillisten joukkoon.

Joh 3: 16 - 17
Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. 
Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa vaan sitä varten, että maailma pelastuisi hänen kauttaan. 

Käänny tänään ristin miehen Jeesuksen puoleen, Hän antaa kaikki sinun syntisi anteeksi ja olet iankaikkisesti vapaa, olet Jumalan lapsi, jolla on iankaikkinen elämä se todellinen toivo.
Toivo jonka takuumies on Jeesus, Jumalan Poika.
Anna Jeesuksen sovittaa sinun syntisi, tule armahdettavaksi, tule ja vastaanota käsittämätön armo lahjana ja koe kuinka olet omassatunnossasi myöskin vapaa kaikesta mikä painoi ja sitoi.

Jeesus on omalla verellään lunastanut sinut, Hän nimeltä kutsuu sinua vastaanottamaan Hänet, Jeesuksen oman elämäsi Herraksi ja Vapahtajaksi.
Jeesuksen tähden Jumala rakastaa juuri sinua ja antaa sinulle voiman vaeltaa Hänen omanaan.