yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen Sana, kesäkuu 2012. Suuri välimies – Jeesus Kristus

Aijalainen KurtHeb 2: 1 - 9

Jumala on puhunut Poikansa kautta 
1. Jumala puhui muinoin monesti ja monin tavoin isille profeettojen kautta. 
2. Näinä viimeisinä päivinä hän on puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi ja jonka kautta hän myös on luonut maailmat. 
3. Poika on Jumalan kirkkauden säteily ja hänen olemuksensa kuva, ja hän ylläpitää kaikkea sanansa voimalla. Toimitettuaan puhdistuksen synneistä hän on istuutunut Majesteetin oikealle puolelle korkeuksissa. 
Poika on enkeleitä suurempi 
4. Hänestä on tullut niin paljon enkeleitä suurempi kuin hänen perimänsä nimi on heidän nimeään jalompi. 
5. Kenelle enkeleistä Jumala on koskaan sanonut:  
"Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin", 
tai: "Minä olen oleva hänen Isänsä, ja hän on oleva minun Poikani"? 
6. Ja taas, kun hän tuo esikoisensa maailmaan, hän sanoo: 
"Kumartukoot hänen eteensä kaikki Jumalan enkelit." 
7. Enkeleistä hän sanoo: "Hän tekee enkelinsä tuuliksi ja palvelijansa tulenliekiksi", 
8. mutta Pojasta: "Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti, 
ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka. 
9. Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit laittomuutta. Sen tähden Jumala, 
sinun Jumalasi, on voidellut sinua iloöljyllä enemmän kuin kumppaneitasi." 

Välinpitämättömyys evankeliumin sanomaa kohtaan johtuu aina siitä, että ihminen ei ymmärrä Kristuksen suuruutta välimiehenä Jumalan ja ihmisten välillä. Hengellinen välinpitämättömyys saattoi johtaa myös siihen, että ne, jotka olivat jo tulleet uskoon, ajautuivat pois hänen luotaan. 
Laki annettiin "enkelien kautta" (Gal 3:19; Apt 7:53). "Sana pysyi lujana" korostaa lain pysyvyyttä ja tehoa tuomioiden ilmaisijana ja rikkomusten rankaisijana. "Rikkomukset" ovat rikoksia lakia vastaan, "tottelemattomuus" on sitä, että ihminen kieltäytyy noudattamasta lakia.  
Vielä on olemassa meitä väijyvä ja eksyttävä suurempi vaara! Ei ole vaarallisempaa tapaa elää kuin pitää suurta pelastusta halpana.

Jeesuksen Kristuksen kuolema ei ollut esikuvallista, vaan Hän yhdellä ainoalla uhrilla sovitti ihmiset Jumalan kanssa. Hän vuodatti verensä, että saisimme syntimme anteeksi.
Aivan samalla tavoin, kuin Hänet kohotettiin opetuslasten nähden taivaaseen, on Hän tuleva takaisin.

Opetuslapsiaan rohkaistessaan Jeesus sanoi; Apt 1: 8 ”..vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka." 

Hän ei jättänyt opetuslapsiaan yksin, vaan Hän lähetti puolustajan olemaan heidän kanssaan. Tänäkin helluntaina saamme olla osallisia tuosta samasta ihmeellisestä Pyhän Hengen voimasta.
Jokaiselle, joka uskoo, että Jeesus on Jumalan Poika ja suullaan Hänet Herraksi tunnustaa, on luvattu tuo ihmeellinen suuri pelastus sekä Pyhän Hengen voima jokaiseen hetkeen ajasta ja paikasta riippumatta. Tämän epävarman ja monin tavoin vellovan maailmanajan keskellä jokaisella uskovalla on ihmeellinen ankkuri, uskon kautta Jeesukseen, ankkuri joka ei petä eikä muutu.
Sama ylösnousemusvoima vaikuttaa tänäänkin ja sinä saat olla siitä osallinen, saat olla myös välikappale Jumalan suuressa pelastus-suunnitelmassa tässä kaupungissa. 

Koska Jumala on muuttumaton, Hän on ehdottoman luotettava, voimme luottaa varauksettomasti Häneen. Kaikissa elämämme tilanteissa voimme luottaa Häneen, Jeesukseen, Hän vaikuttaa meissä ja meidän kauttamme, Hän vahvistaa sanansa, Hän on uskollinen, Hän on laupias ja antaa anteeksi.

Siunausta jokaisen kesään! Pyhän Hengen voimaa, iloa, lepoa ja rauhaa kaikille jotka uskovat.

Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen