yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen sana, toukokuu 2012. Valintoja

toukokuu2012Elämässämme saamme tehdä monenlaisia valintoja, toiset ovat ainutkertaisia johonkin tiettyyn tilanteeseen ja asiaan vaikuttavia, toiset hyvinkin kauas kantoisia. Usein joudumme tekemään päätöksen jonkun asian tai tilanteen suhteen hyvinkin nopeasti , tietämättä mitä kaikkea se kätkee tulevaisuuden osalta sisäänsä.
On myöskin asioita joihin emme voi vaikuttaa, ne vain ovat olemassa ja meidän on hyväksyttävä ne sellaisenaan. Toinen syntyy mieheksi, toinen naiseksi, toinen köyhäksi, toinen rikkaaksi ja – kuitenkin - valintojen suhteen samanlaiseksi vaikka edellytykset eivät aina ole samat.
Jumalan luomina olemme kuitenkin ainutlaatuiset. Hänenkin luomakunnassaan, meillä on oma vapaa tahto.
Tuo meidän tahtomme on se, jota jopa Jumalakin kunnioittaa, edes se hyvä mitä Hän meille tahtoo, sitäkään Hän ei tee meille väkisin.

Joh 3:16
Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan Hänellä olisi iankaikkinen elämä.

Kuuluisa matemaatikko ja filosofi, Plaise Pascal on sanonut: ” Jos minä uskon Jumalaan ja kuoleman jälkeiseen elämään, mutta sinä et, eikä Jumalaa ole,  me molemmat häviämme kuollessamme. Kuitenkin, jos Jumala on olemassa, sinä häviät silloinkin, mutta minä voitan kaiken.”

Meillä on mahdollisuus valita, uskommeko Jumalan ilmoituksen iankaikkisen elämän olemassaolosta.
Jumala on yksipuolisesti säätänyt pelastussuunnitelman säännöt, ne ovat kaikille samat, sinä saat uskoa tai olla uskomatta. Valinta on sinun. Jumalan tahto on, että kaikki ihmiset pelastuisivat eli tulisivat tuntemaan totuuden. Ilman että Jumala kutsuu, on mahdotonta valita, Hän kutsuu kahdesti tai kolmesti. Sinä et voi pelastusehtoihin kirjoittaa omia reunaehtoja, joko hyväksyt sen tai et, silti Jumalan sana on tosi.

1 Kor 1: 21 - 25
21. Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat, 
22. koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta, 
23. me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus, 
24. mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus. 
25. Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset, ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset.

Usein kuulee ihmisten sanovan: ” En voi uskoa koska minua pilkattaisiin sen tähden” tai sitten toiset sanovat etteivät kestäisi uskossa. Mutta muista, Jumalan voimasta sinä varjellut uskon päämäärään eli sielun pelastukseen. Sanoohan raamattu ettei yksikään joka uskoo joudu häpeään.
Se on tosiasia, että usein joudumme pilkattavaksi, mutta mieti, onko sillä mitään merkitystä kerran sillä rajalla, jonka ylitykseen sinun on passi hankittava tässä ajassa. Passi on Jeesuksen veri sinun puolestasi.
Voivatko nuo ihmiset sanoa mitään sinun puolestasi tai mitenkään muuten vaikuttaa siihen, mitä Jumala vanhurskaana ja oikeudenmukaisena on säätänyt. Vain uskomalla Jeesukseen sinä pelastut, et sen perusteella mitä muut ihmiset sanovat. Parhainkaan meistä ei saavuta uskon päämäärää omin voimin ja kyvyin, vaan ja ainoastaan Jumalan voimasta varjellumme ja saavutamme sen mitä luvattu on, eli pelastumme iankaikkiseen elämään.

2 Kor 6: 1 – 2
1. Hänen työtovereinaan me myös kehotamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi. 2. Sillä hän sanoo: "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut." Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.

Vieläkin Jumala kutsuu ihmisiä pelastukseen sinun kauttasi, sinulla on ihmeellinen pelastus Jeesuksessa tarjottavana niille ihmisille keitä juuri sinä tapaat. Ja sinullekin,  joka et vielä Jeesusta tunne tai tiedä hengellisistä asioista mitään ja luet tätä, niin juuri tänään tätä kirjoitusta lukiessasi Jumala haluaa pelastaa sinunkin sielusi. Pyydä tule Jeesus minun elämääni ja Hän tulee. Valinta on sinun! Jos olet jotakin rikkonut ja etääntynyt Jeesuksesta, sinullekin Jeesus sanoo  tule!
Pyydä anteeksi ja anna anteeksi niin olet siunauksen jakajana ja vastaanottajana Jeesuksen tähden. 

Siunattua kevään jatkoa oikeita valintoja tehden.
Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen