yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen Sana, helmikuu 2012. Elämän opas, life manual

helmikuu2012Vuoden vaihtumisen jälkeen tehdään monenlaisia suunnitelmia: on talviloma ja sitten kesää ajatellen kesäloma. Saattaa olla monia uusia asioita niin työssä kuin perheen kesken.

Ollaan jälleen uusien vaiheiden edessä, uusia suunnitelmia ja valintoja, joka onkin erottamaton osa elämää, se koskee meitä kaikkia, nuoria ja varttuneempia. Tulevaisuus ei aina ole varmuutta siitä, mitä huominen pitää sisällään. Nykyinen maailmanaika varsinkin pitää sisällään monia epävarmuustekijöitä.

Raamattu on käsittämättömän ajankohtainen kirja, sen sanoma on tuore tänäänkin.
2 Kor 1: 18 - 22
"Mutta Jumala sen takaa, että puheemme teille ei ole "on" ja "ei". Sillä Jumalan Poika, Kristus Jeesus, jota me, minä ja Silvanus ja Timoteus, olemme teidän keskellänne saarnanneet, ei tullut ollakseen "on" ja "ei", vaan hänessä tuli "on". 
Sillä niin monta kuin Jumalan lupausta on, kaikki ne ovat hänessä "on"; sentähden tulee hänen kaut-taan myös niiden "amen", Jumalalle kunniaksi meidän kauttamme. Mutta se, joka lujittaa meidät yhdessä teidän kanssanne Kristukseen ja joka on voidellut meidät, on Jumala, joka myös on painanut meihin sinettinsä ja antanut Hengen vakuudeksi meidän sydämiimme."

Olen joskus verrannut varsinkin nuorten elämäntilannetta jumbojettiin, joka valmistautuu nousuun kiitoradan päässä. Jokainen heistä haluaa varmasti tehdä onnistuneen elämän lennon. Malttamattomana katsellaan taivaan sineen, mielessä uudet tuulet ja kokemukset. Aivan kuten jumbon lentäjälle on tärkeä olla yhteydessä lennonjohtoon, on se tärkeä myös sinulle ja minulle. Valitettavasti monen elämän nousu ja lento ei ole onnistunut unelmien lailla. Matkaan mahtuu monenlaista yllättävää ja suunnittelematonta. 

Raamattu puhuu monin eri tavoin synnistä ja sen eri tuhoa ja turmiota tuovasta otteesta ihmisen elämään. Synti on alun pitäen jousiammuntatermi ja tarkoittaa ”ohi maalin ampumista, harhaan osumista tai harhaan astumista”. Jos ajattelemme, että sinun elämäsi on tietynlainen lento, kuin jousesta ammutulla nuolella, kuitenkin sillä erotuksella, ettei nuoli voi määrittää lentorataansa, vaan se osuu sinne, mihin se on lähetetty. 

Sinä määrität oman elämäsi lentoradan ja mihin se päättyy, jos se on sinun valintojesi tähden eri kuin Jumalan, meidän luojamme tarkoittama, on se silloin ohi maalin menemistä, harhaan osumista. Ilman Jeesusta sinulta puuttuu oikeat koordinaatit lentosi onnistumiseksi kaikilta osin.

Väitän, ettei sinun elämäsi valtatiellä tai lentoradalla ole liikennepoliisia, joka käskisi sinun tarkistaa elämäsi suuntaa, vaan sen suunnan määrität sinä itse. Raamattu on voimassa oleva matkaopas tämänkin ajan ihmiselle, se ei ole kahle eikä käsky ja lakikokoelma, vaan se on sinun elämääsi suojeleva ja varjeleva elämän lento -opas, jotta sinun lentosi onnistuisi kaikissa olosuhteissa nousuineen ja laskuineen.


Omaan viisauteensa ja kykyynsä luottava on monen epävarmuustekijän vanki. Joku on joskus eräässä tilaisuudessa sanonut: elämä ei tarjoa vakuuksia - vain valintoja, ei varmuutta - vain seurauksia, ei ennustettavia tuloksia - vain etuoikeuden yrittää.

Jumalaan turvansa laittava voi olla varma lopputuloksesta: uskon päämäärä on sielun pelastus. Joka ainoa Jumalan lupaus on voimassa sinunkin elämäsi kohdalla, sen jokaisessa vaiheessa Jeesuksessa Kristuksessa ja siksi ne kaikki lupaukset ovat ”ON” ja vastaukset tuovat kunniaa Jumalalle ja kirkastavat Jeesusta sinunkin elämäsi eri vaiheissa, jos haluat kysyä ja luottaa Jeesukseen.

Siksi on tarpeellista pysähtyä tarkistamaan mitä elämän lennonjohtaja sanoo ja olla kuuliainen niille neuvoille sinun ja kanssamatkaajiesi parhaaksi. Turvallista lentoa ihan jokaiselle tänäkin kevättalvena, saakoon Jeesus olla sinun lentosi kippari, Hän vie turvallisesti perille asti, iankaikkisella takuulla.

Kurt Äijäläinen