yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Suuri Ilosanoma

joulukuu2011Taas olemme tulleet siihen vuodenaikaan, jolloin lähestymme Joulua, tuota kristikunnan suurta juhlaa, juhlaa, jonka ajaksi lähes kaikki hiljentyvät arjen työstä ja touhusta Vapahtajamme Jeesuksen syntymän kunniaksi. Joulu, tuo juhlistamme ehkä suurin ja monessa mielessä jaloin, herkistää jokaisen mielet.

Jouluna saadaan ja annetaan lahjoja toinen toisillemme.
Raamattumme, tuo Pyhä Kirja ilmoittaa meille mitä Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala, maailmankaikkeuden luoja on valmistanut ja lähettänyt vastaanotettavaksi lahjana, rahatta hinnatta ilman ansioita jokaiselle joka lahjan vastaanottaa. Lahjoista suurin, Jeesus Kristus, Immanuel on Jumala meidän kanssamme ja keskellämme. 

Jumala lähetti Poikansa Jeesuksen maailmaan. Jeesus syntyi ja tuli ihmiseksi kuollakseen jokaisen ihmisen puolesta. Hänen syntymänsä aina paikkaa ja tapaa myöten ja sen jälkeen asumispaikatkin ennustettiin käsittämättömän tarkasti jo vuosisatoja aikaisemmin samoin kuin sekin, että neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan.

Joulu evankeliumi Luuk 2: 1 - 14
1. Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava. 
2. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa Syyrian maaherrana. 
3. Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, kukin omaan kaupunkiinsa. 
4. Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi on Beetlehem, hän kun oli Daavidin huonetta ja sukua, 
5. verolle pantavaksi Marian, kihlattunsa, kanssa, joka oli raskaana. 
6. Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että Marian synnyttämisen aika tuli. 
7. Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa. 
8. Ja sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa. 
9. Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti. 
10. Mutta enkeli sanoi heille: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: 
11. teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. 
12. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa." 
13. Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat: 
14. "Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!"

Hän on se Vapahtaja, josta profeetat ennustivat jo satoja vuosia aikaisemmin. Hän on se, joka tuli maksamaan hinnan jokaisesta ihmisestä. Hän syntyi tallin seimeen. Hänen syntymänsä ilmoitettiin paimenille, tuon yhteiskunnan halpa-arvoisimmille, jotka eivät ihmisten silmissä ole mitään. Hän ei syntynyt sellaisiin olosuhteisiin, joita ihmismieli odotti.
Hän ei syntynyt kuninkaiden linnaan ja ylimystön keskelle, vaan tavallisille ihmisille majatalon tallin seimeen. 

Tuliko tuo taivaan lahja ihmisille liian halvassa muodossa, liian vähäpätöisessä ilmiasussa, niin ettei Hän kelpaa? Tänäkään jouluna Jumala ei kysy sinun asemaasi ja arvoasi yhteiskunnassa, vaan Hän kysyy, saako Jeesus olla sinun Vapahtajasi?

Ei ole niin hyvää ihmistä ja pyhää elämää, etteikö armoa tarvittaisi, eikä niin huonoa ja kelvotonta, etteikö armo riittäisi. Ei ole niin halpaa majaa eikä niin ylhäistä linnaa tai kartanoa, etteikö Jeesus voisi tänäkin jouluna tulla.

Kun annamme Jumalalle sen, jota emme voi pitää (elämämme), niin saamme tilalle sen, jota emme voi menettää (iankaikkisen elämän). Jumalalla on vieläkin hyvä tahto kaikkia ihmisiä kohtaan. Hän haluaa sinulle ja minulle hyvää, Hän haluaa antaa levon ja rauhan. Katso, meille julistetaan tänäänkin ilosanomaa; Meille on syntynyt Vapahtaja, Jeesus Kristus. Hänessä meillä on iankaikkinen elämä. Hän haluaa olla sinunkin sydämesi valtias, ei vain jouluna, vaan jokaisena elämäsi päivänä.

Vapahtajamme siunaamaa, armorikasta ja rauhallista Joulua jokaiselle.

Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori 
Kurt Äijäläinen.