yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen Sana marraskuu 2011, Lapsenmielisyys

Aijalainen Kurt

Onko meillä tämän ajan ihmisillä vielä tallella sitä aitoa lapsenmielistä luottamusta toinen toisiimme ja tulevaisuuteen? 
Tässä kerran lukiessani erästä kirjaa, siinä oleva kertomus pysäytti miettimään, kuinka minä suhtaudun elämään ja ennen kaikkea Jumalaan ja Hänen suunnitelmiinsa.

Vilho Rantanen on tuossa kirjassa englantilaisen aiheen pohjalta mukaillut seuraavalla tavalla: ̶  Eilen illalla pieni poikani ripittäytyi minulle ja tunnusti lapsellisia erehdyksiään. Sitten myöhemmin kuuli kun hän rukoili vuoteessaan:” Rakas Jumala, tee minusta mies, viisas, voimakas ja väkevä niin kuin isä.”̶  Kun poikani oli nukkunut, polvistuin hänen vuoteensa viereen, tunnustin syntini ja rukoilin:” Oi Herra, tee minusta lapsi, joka luottaa, eikä epäile, niin kuin tämä poikani, puhdas, viaton vilpitön. Turvaan sinuun Herra.”

Lapsellinen ei ymmärrä mitä hän tekee, lapsenmielinen luottaa eikä epäile. Siinä on meille aikuisille oppimistavoitetta kerrakseen  ̶  tulla lapsenmielisiksi.

Jeesus opettaessaan opetuslapsiaan sanoo Matt 11: 25 ”Siihen aikaan Jeesus johtui puhumaan sanoen: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, että olet salannut nämä viisailta ja ymmärtäväisiltä ja ilmoittanut ne lapsenmielisille.

Samaisessa evankeliumin luvussa Hän sanoo meille tämän päivän ihmisille Matt 11: 28 ”Tulkaa minun tyköni, kaikki työtä tekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon. 29. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne. 30. Sillä minun ikeeni on sovelias, ja minun kuormani on keveä."

Syksy koetaan monesti pimeänä ja ehkä ankeanakin aikana, mutta kun lumi tulee kaikki synkkä ja likainen peittyy puhtaan valkoiseen vaippaan. Tuo valkoinen vaippa, lumi on hieno kuva, kun armo Jeesuksessa saa kohdata ihmistä. Kesä on mennyt ja syksy tekee tuloaan, silti on asioita jotka eivät muutu. Vielä seurakunnissa julistetaan sanomaa ristiinnaulitusta Jeesuksesta, joka ennen kuin antoi henkensä, huusi:” SE ON TÄYTETTY”. 

Tämä on voimassa tänäänkin ja myös sinä, joka olet monenlaisten painojen ja taakkojen raskauttama, voit tulla Jeesuksen luo ja päästä vapaaksi kaikesta, mikä painaa ja sitoo, uskon kautta Jeesuksen Kristuksen nimeen ja maahan vuotaneeseen sovinto vereen. Tuon vuodatetun veren ansiosta voimme olla osallisia ja välikappaleita Jumalan muuttavasta voimasta. Vielä tänäänkin, vaikka syntimme olisivat veriruskeat, armon ja Jeesuksen sovintotyön tähden ne tulevat villan valkoisiksi Raamatun sanan mukaan. Ei ole väkevämpää teologiaa kuin Jeesuksen Kristuksen veri. Vielä tänäänkin monin tavoin eksynyt ja pettynyt voi päästä kaikista siteistä ja olla vapaa. Usko ainoastaan Jeesuksen täytettyyn työhön ja koet, kuinka taakat ja painot putoavat.

Siunausta syksyyn, iloa, lepoa ja rauhaa ihan jokaiselle.
Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen.