yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen sana, syyskuu 2011. Rakkaus

Aijalainen KurtRakkaus

1 Joh 4: 9 - 10
9. Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa. 
10. Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

Yksi suurimpia toiveita ja tarpeitamme on tulla rakastetuiksi ja hyväksytyiksi siellä missä elämme ja toimimme. Meidän rakkautemme on ehdollista ja tietyllä tavalla ansiopohjaista ja ansaittua. Vanhempien rakkaus lapsiaan kohtaan on jotain aivan erityistä, äiti tai isä rakastaa pyyteettömästi. Jumalan rakkaus on pyyteetöntä, sellaista jota emme mitenkään ansaitse. Moni syyttää Jumalaa kaikista niistä kauheuksista mitä maailmalla tapahtuu ja unohtaa, että Jumala antaessaan ihmiselle oman vapaan tahdon otti samalla suunnattoman riskin, koska ihminen voi valita vapaudessaan vastoin Jumalan tahtoa. Tosiasia on, että niin historia kuin tämä päiväkin todistaa sitä, että ihminen pelkää omia aikaansaannoksiaan. Emme voi syyttää Jumalaa sellaisesta mitä me ihmiset teemme. Ihminen niin viisas kuin onkin, lähtiessään oman tahdon tielle, lähti kulkemaan poispäin Jumalan tahdosta ja rakkaudesta. Ihmisen vallan halu ja himojen summa on aina lopulta sellainen joka johtaa tuhoon. Tästä huolimatta Jumala lähetti poikansa Jeesuksen Kristuksen lunastamaan meidät, itsessämme kelvottomat ja pois poikenneet, meidät jotka emme itse kykene tekemään mitään millä me kelpaisimme Jumalalle. Jumalan armo ja rakkaus on rajaton, mutta sovellus on rajattu. Armo on voimassa vain niiden kohdalla keille se kelpaa vastaanotettavaksi ehdoitta, ehdot on määritellyt yksin Jumala, me voimme vain ottaa vastaan tai jättää vastaan ottamatta. Suurinta rakkautta osoitettiin Golgatan keskimmäisellä ristillä, siellä rakkaudesta luomaansa ihmiseen Jumala antoi poikansa Jeesuksen meidän edestämme. Antaessasi sovittaa itsesi Jumalan kanssa uskon kautta Jeesukseen, pääset tuosta rakkaudesta täysimääräisesti osalliseksi. 

Joh 3: 16 – 17
16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. 17. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.

Jumalan armon ja rakkauden täyteistä syksyä jokaiselle.

Sinua siunaten, Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen.