yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen sana huhtikuu 2011, Tule ja siunaa

Aijalainen KurtEf 1:3-14 "Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Hän on siunannut meitä kaikella Hengen siunauksella, taivaallisilla aarteilla Kristuksessa. 
Jo ennen maailman luomista hän on valinnut meidät Kristuksessa olemaan edessään pyhiä ja nuhteettomia Kristuksesta osallisina. Rakkaudessaan hän näki hyväksi jo edeltä määrätä meidät yhteyteensä, omiksi lapsikseen, Jeesuksen Kristuksen tähden.

Ylistetty olkoon hänen armonsa kirkkaus, kun hän antoi meille rakkaan Poikansa! Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armonsa rikkauden tulla runsaana osaksemme ja suonut meille kaikkea viisautta ja ymmärrystä. Hän on ilmaissut meille tahtonsa salaisuuden, sen Kristusta koskevan suunnitelman, jonka hän oli nähnyt hyväksi tehdä ja joka oli määräajan tullessa toteutuva: hän oli yhdistävä Kristuksessa yhdeksi kaiken, mitä on taivaassa ja maan päällä.

Jumala on myös antanut Kristuksessa meille perintöosan, niin kuin hän oli suunnitellut ja ennalta määrännyt - hän, joka saattaa kaiken tapahtumaan tahtonsa ja päätöksensä mukaisesti. Siksi meidän, jotka olemme jo ennalta saaneet panna toivomme Kristukseen, tulee elää Jumalan kirkkauden ylistykseksi. Kristukseen tekin nyt uskotte kuultuanne totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin. Häneen uskoessanne te myös olette saaneet luvatun Pyhän Hengen sinetiksenne. Se on meidän perintöosamme vakuutena, joka takaa meille lunastuksen, Jumalan kirkkauden ylistykseksi."

Elämässä tulee tilanteita, jolloin tarvitsemme apua päästäksemme pälkähästä tai muuten hankalasta tilanteesta, johon olemme joutuneet joko omaa syytämme tai meistä riippumattomasta syystä. On tilanteita, jolloin toivomme koko sydämestämme, ettemme olisi siihen joutuneet, jos vain olisimme ymmärtäneet toimia toisin. Miten usein joudummekaan vastakkain tekojemme seurausten kanssa, on tekoja joiden jälkeen seurausta ei voi valita se vain tulee.

Jumala haluaisi siunata ja varjella meitä monin tavoin, Hän haluaisi meidän olevan siunauksen välikappaleita eri tavoin. Jumalan siunaus ei kuitenkaan koskaan ole väärien tekojen peitevaate, siunaus saadaan kuuliaisuuden tietä. Kun olemme tehneet väärin, ainoa mahdollisuus on tunnustaa ja katua, halu hylätä kaikki sellainen joka on väärää. Jumalan armo on ihmeellinen siunaus monin eri tavoin rikkoneelle ihmiselle, armo saadaan kokea ansioitta, lahjana. Elämä on täynnä erilaisia tilanteita, yllättäviäkin. Siunauksetkin voivat kohdata meitä yllättävälläkin tavalla, jopa niin ettemme ole vähimmässäkään määrin ansainneet sitä, päinvastoin usein olisimme jopa ansainneet rangaistuksen.

Eräs puhutteleva ja jopa hauskakin tapahtuma muistui mieleeni yli 20 vuoden takaa. Erään tuttava perheen pikkutyttö oli melkoisen vilkas - jotkut lapset ovat niin vilkkaita, että kurkkivat kahdesta ikkunasta yhtä aikaa - niin tuo tyttölapsi oli tällainen energiapaketti,
hän todella ehti ja jaksoi käsittämättömän paljon. Eräänä päivänä, kun hän oli jälleen kerran kiusannut ehtymättömällä vauhdillaan äitinsä taas siihen pisteeseen, että oli tullut aika vetää jarruja hänen toimintaansa tyttö huomasi menneensä liian pitkälle.

Äiti säilytti oven yläkarmin listan päällä ohuita koivun vitsaksia - ne nimittäin olivat ainoat jarrut jotka toimivat ja äiti tarttui noihin jarruihin, jolloin tyttö lähti edellä karkuun ja ulko-ovesta pihamaalle äiti perässään. Kun hän sitten näki ja kuuli, että äiti saa hänet kiinni ja vääjäämätön rangaistus on tulossa, tuo pieni, silloin noin 5 -vuotias tyttö pudottautui polvilleen pihamaalle, risti kätensä, kohotti kasvonsa kohti taivasta ja kovaan ääneen suorastaan huusi; ”tule Jeesus ja siunaa lastas, on tuulinen maailman tie”. Äidin sydän heltyi ja vitsakset jäivät käyttämättä.

Tuolle kyseessä olevalle lapselle apu tuli. Hän oli vanhempiensa mukana usein hengellisissä tilaisuuksissa, niissä hän oli kuullut tuon laulun ja rangaistus (vaikkakin ansaittu) jäi saamatta sen tähden, kun hän pyysi laulun sanoin Jeesusta apuun. Aivan samoin on jokaisen ihmisen kohdalla, kun huudamme Jeesusta apuun, niin emme saa ansioittemme mukaan, vaan pääsemme osalliseksi anteeksiantamuksesta, jonka Jumalan Poika on hankkinut meidän hyväksemme.

1 Piet 3: 9-  "Älkää vastatko pahaan pahalla älkääkä herjaukseen herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa. Siihen teidät on kutsuttukin, jotta perisitte siunauksen. Sillä se, joka tahtoo rakastaa elämää ja haluaa nähdä hyviä päiviä, hillitköön kielensä pahoista sanoista ja huulensa valhetta puhumasta. Kääntyköön hän pois pahasta ja tehköön hyvää, etsiköön rauhaa ja pyrkiköön siihen. Sillä Herran silmät katsovat hurskaiden puoleen, hänen korvansa kuulevat heidän rukouksensa, mutta Herran kasvot kääntyvät pahantekijöitä vastaan."

On tekoja ja asioita jotka joudumme sovittamaan kärsimällä lain asettaman rangaistuksen. Rangaistuksista kovin on kuitenkin iankaikkinen kadotus. Kadotus, ero Jumalasta, sitä ei tarvitse kenenkään Jeesusta avukseen huutavan kärsiä. Jeesus on sovittanut rikkomuksemme Jumalan edessä, tuo sovitus koituu hyväksemme kun pyydämme Jeesusta sydämeemme. Vaikka ansaitsisimme rangaistuksen, tunnustaessamme rikkoneemme Jumalaa vastaan saammekin anteeksi. Raamattuun on kirjoitettu; ”joka syntinsä tunnustaa ja hylkää, se saa armon”. Tämä lupaus on voimassa tänäänkin.

Emme voi leikitellä armolla ja anteeksiantamuksella, vaan meidän on kaduttava ja haluttava hylätä pahat tekomme, jotta saisimme anteeksi ja pääsisimme vapaaksi rangaistuksesta, jonka olemme ansainneet. Meidän tehtävämme ei myöskään ole etsiä kostoa tai pyrkiä rankaisemaan, vaan siunaamaan.
Tule Jeesus ja siunaa jokaista tämän tekstin lukijaa antaen sydämeen rauhan ja levon.

Siunausta kevääseen toivottaen, 
Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen.