yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen sana maaliskuu 2011, Viisaus

Aijalainen Kurt

Ihminen, tämän ajan keskellä elävä ja paljon aikaansaava on omasta mielestään viisas ratkoessaan mitä monimutkaisimpia ongelmia niin teknologian, lääketieteen kuin muidenkin elämäämme koskettavien asioiden suhteen. Onpa niinkin viisas, että tekee tyhjäksi Jumalan olemassaolon ja pyrkii selittämään asiat luomistyötä ja iankaikkisuuttakin ajatellen vain omista lähtökohdistaan käsin, murentaen pala palalta sitä arvopohjaa joka löytyy Raamatusta ja sen ilmoituksesta.
Raamattu on mielenkiintoinen kirjasto, (66 kirjaa, 39 Vanhassa Testamentissa ja 27 Uudessa Testamentissa) se pitää sisällään Jumalan ilmoituksen  Hänen suunnitelmastaan toteuttaa tahtonsa ihmisenkin parhaaksi. 

Raamattu ilmoittaa:

1 Kor 1:21 – 24 Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat, koskapa juutalaiset vaativat tunnustekoja ja kreikkalaiset etsivät viisautta, me taas saarnaamme ristiinnaulittua Kristusta, joka on juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus, mutta joka niille, jotka ovat kutsutut, olkootpa juutalaisia tai kreikkalaisia, on Kristus, Jumalan voima ja Jumalan viisaus.

Todellinen viisaus on tämänkin ajan ihmiselle ottaa vastaan pelastus iankaikkisesta kadotuksesta uskomalla mitä Jumala on puolestamme tehnyt Jeesuksen Kristuksen kautta.

1 Kor 1: 25 Sillä Jumalan hulluus on viisaampi kuin ihmiset ja Jumalan heikkous on väkevämpi kuin ihmiset.
Joh 3:16 - 17 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.

Tämän kiireisen ja hyvinkin ihmisen omista haluista ja himoista johtuvan pahan maailmanajan keskellä Jumala vieläkin kaiuttaa pelastuksen evankeliumia seurakunnissa ja Raamatussa. Hän tarjolla pitää pelastusta kaikille jotka sen haluavat vastaanottaa.
Pelastua voit tulemalla syntiseksi, tunnusta tarvitsevasi anteeksiantamusta, se on viisautta. Hän ei halua tuomita yhtään ihmistä kadotukseen vaan Hän haluaa, että kaikki pelastuisivat.
Me emme voi pelastua omilla töillämme, vaan ainoastaan uskomalla evankeliumi, tunnustaen syntimme ja vastaanottaen Jeesuksen Kristuksen, sillä Hänessä meillä on sovitus ja syntien anteeksi saaminen vielä tänäänkin. Loukkaamaton omatunto on aarre, se on mahdollinen vain Jeesuksen veren tähden.

Täällä matkalla monin tavoin keskeneräisenä ja puutteellisena saamme puhdistua ja kuulla sanat sinun kaikki syntisi annetaan anteeksi Jeesuksen Kristuksen Nasaretilaisen nimessä ja maahan vuotaneessa veressä. Pelastus suunniteltiin menneessä ikuisuudessa, siitä tulee todellisuutta sinulle kun otat sen vastaan uskomalla Jeesukseen, mutta se toteutuu täydellisesti vasta iankaikkisuudessa, kun usko muuttuu näkemiseksi.

2 Kor 5: 19- 21, 6: 1 - 2 Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi. 
Hänen työtovereinaan me myös kehoitamme teitä vastaanottamaan Jumalan armon niin, ettei se jää turhaksi. Sillä hän sanoo: "Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut." Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä.

Siunausta ja Jumalan armon auringon paistetta jokaiselle tähän kevääseen.
Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori: Kurt Äijäläinen.