yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen sana helmikuu 2011, Lahjana Elämä

Aijalainen KurtLahjana Elämä.

Meistä kukaan ei voi valita milloin ja mihin synnymme. On yksi suurimpia asioita saada syntyä sellaiseen maahan kuin Suomi. Aina on kuitenkin henkilöitä, jotka haluaisivat elää ja toimia jossain muualla ja jopa niitä,  jotka jos olisivat voineet valita mihin syntyvät,  niin he olisivat valinneet toisin. Toiset etsivät elämäänsä onnea ajallisen menestymisen eri vaihtoehdoista,  joku harrastusten, joku ihmissuhteiden,  joku uraputkesta,  kuka milloin minkäkin avulla.

Apt 17: 26 - 27
2Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat, että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää - hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä; 

Room 1: 20 - 21
Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa, koska he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.

Toivottavasti meidän ei tarvitse elämämme kalkkiviivoilla sanoa niinkuin eräs ajallisesti menestynyt yrittäjä,  joka koko ikänsä oli etsinyt menestystä ja jotain parempaa kuin oli siihen asti saavuttanut. Vaikka omaisuutta oli,  mainetta ja kunniaakin,  niin silti hän sanoi: -  Päivät tulivat ja menivät. Miksei kukaan kertonut että se oli elämä?
Elämä on meille jokaiselle kuitenkin yksi suurimpia, ellei suurin asia. Meille, ketkä uskomme Raamatun ilmoitukseen, elämä on lahja Jumalalta. Hän tietää elämämme pituuden ja tietää missä sen vietämme.

Onko niin, ettemme osaa arvostaa elämää sellaisenaan,  vaan usein haluamme sen sisältävän paljon muuta kuin meille on mahdollista. Kuitenkin usein elämässä joudumme kohtaamaan asioita ja tilanteita,  jotka eivät meitä miellytä.
Terveys on sellainen asia, jota emme ilmeisesti osaa arvostaa ennen kuin syystä tai toisesta joudumme tekemään tuttavuutta sairauden kanssa.
On olemassa sellaisia ihmisiä, joilla on ollut kaikkea yllin kyllin ja silti heiltä mielestän puuttuu aina jotain. Sitten on niitä ihmisiä, joilla on ollut heikot lähtökohdat ja mahdollisuudet. Heiltä on puuttunut miltei kaikkea ja silti he ovat elämäänsä tyytyväisiä ja kiitollisia kaikesta ja levittävät jo läsnäolollaan siunausta ympärilleen. 

Olen tavannut lukemattoman määrän ihmisiä,  jotka ovat joutuneet taistelemaan ihan kirjaimellisesti elämästä eri syistä johtuen. Kuka on saanut elämälleen heikot lähtökohdat, kuka ongelmallisten perhesuhteiden tai muiden ongelmien vuoksi. Tai  joku on itse tehnyt elämässään valintoja, joiden jälkeen seuraamuksia ei ole mahdollista valita,  ne vain tulevat. On ihmisiä, jotka ovat sairastaneet ihan syntymästään asti ja sen tähden elämä on ainaista kivun ja tuskan keskellä taistelua.

Näistä erilaisista asioista huolimatta,  kun ihmiset ovat löytäneet elämäänsä uskon ulottuvuudet eli henkilökohtaisesti ovat ottaneet vastaan Jeesuksen Kristuksen, tulleet uskoon, niin käsittämätön rauha ja levollisuus oikein huokuu noiden henkilöiden elämästä. He eivät pelkää elämää, mutta eivät myöskään sitä,  jos se päättyy. He rukoilevat ja pyytävät siunausta kanssamatkaajilleen.

Raamattu sanoo Joh 11: 25 – 26
Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut. Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?"

2 Kor 5: 19 – 21
Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa, eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, 
että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.

Kun me annamme elämämme, jota me emme voi pitää, Jumalalle,  niin me saamme sen,  jota emme voi menettää eli iankaikkisen elämän uskon kautta Jeesukseen.
On sinun elämäsi tilanne millainen tahansa,  niin todellinen elämä on tarjolla sinullekin Jeesuksessa, kun vain pyydät Häntä tulemaan elämääsi. Hän, Jeesus tulee ja muuttaa sinunkin elämäsi. Anna sovittaa itsesi Jumalan kanssa uskon kautta Jeesukseen ja saat lahjaksi iankaikkisen elämän.

Siunausta kevättalveesi  toivottaa Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen.