yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Paimenen sana tammikuu 2011, Jumalan rakkaus

Aijalainen KurtJumalan rakkaus

Snl 23:23
23. Osta totuutta, älä myy, osta viisautta, kuria ja ymmärrystä. 

Jos korostamme rakkautta ilman totuutta on se vain tunteilua. Totuus ilman rakkautta on julmuutta.Totuus joka sisältää Jumalan rakkauden ja jonka vaikuttimena on Jumalan rakkaus pelastaa, parantaa ja vapauttaa.

Room 5: 8
8. Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.

1 Joh 4:9, 10
9. Siinä ilmestyi meille Jumalan rakkaus, että Jumala lähetti ainokaisen Poikansa maailmaan, että me eläisimme hänen kauttansa. 10. Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi. 11. Rakkaani, jos Jumala on näin meitä rakastanut, niin mekin olemme velvolliset rakastamaan toinen toistamme

Eräitä synti sanan merkityksiä alkuperäisessä merkityksessään on ollut Hebrean kielessä: mennä ohi maalin, eksyä tieltä, tehdä kapina, astua harhaan tai luopua Jumalasta.

Monin eri tavoin pyritään romuttamaan ne arvot joiden pohjana on Raamatun ilmoitus Jumalan tahdosta. Jos Jumalan sana, Raamattu ei saa olla elämämme arvojen, moraalin ja etiikan perusta niin kuljemme vääjäämättä ohi maalin. Maalin joka on sielun pelastus, iankaikkinen elämä. Jeesus on tuon maalin takuumies, hinta on Hänen verensä sinun edestäsi.

Ihminen antautuessaan himojensa ja halujensa vietäväksi kulkee poispäin Jumalasta, luullessaan olevansa vapaa oman itsensä herra, hän tosiasiassa on sielunvihollisen pettämä ja vangitsema, kulkemassa monesti mieli murtuneena ja elämä solmussa monessakin mielessä ja näin ollen Jumalan tahdosta eksyneenä ajautumassa ohi sen maalin, joka on alunpitäen ollut Jumalan suunnitelmissa.

Luuk 4:18 - 19
18. Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan evankeliumia köyhille; hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen, 19. saarnaamaan Herran otollista vuotta."

Näillä sanoilla Jeesus aloitti toimintansa yli 2 vuosituhatta sitten ja ne sanat ovat voimassa edelleenkin, sinua varten. Ilman Jeesusta olemme sokeita ja kyvyttömiä saavuttamaan sen maalin, joka on ollut Jumalan tarkoitus elämämme suhteen. Tänä päivänä uskon kautta Jeesukseen pääsee synnin pettämä ja sitoma ihminen vapaaksi syyllisyydestä, kaikesta siitä mitä eläminen poissa Jumalan tahdosta aiheuttaa, rangaistuksesta joka meitä muuten kohtaisi.

Jumala on armossaan valmistanut meille pelastuksen, vaikka me olemme eksyneet tieltä ja olemme ilman Jeesusta kulkemassa ohi maalin, Jumalan armo on rajaton, mutta sovellus on rajattu, se on voimassa vain niiden kohdalla jotka ottavat pelastuksen vastaan Jeesuksessa Kristuksessa.

Uskon kautta täytettyyn työhön meidän edestämme saamme todellisen rauhan ja levon omiintuntoihimme. Jumala ei kohtele meitä sen mukaan mitä olemme ansainneet vaan Hän kohtelee sen mukaan, mitä Hän on puolestamme tehnyt sovittaessaan ihmisen itsensä kanssa. Anna Jumalan suunnitelman koskettaa elämääsi ja löydät levon sekä rauhan.

Saakoon Jumalan rakkaus tuoda elämääsi ilon ja vapauden, varmuuden, sinun syntisi on annettu anteeksi.Sinun vapahtajasi elää ja siunaa sinua eri tilanteissa rakkautensa tähden, koska sen vuoksi Hän kuoli, nousi ylös kolmantena päivänä ja istuu Isän oikealla puolella rukoillen puolestasi.

Siunausta Uuteen Vuoteen 2011 toivottaa Uudenkaupungin Helluntaiseurakunnan pastori Kurt Äijäläinen