yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Aijalainen KurtRakkauden kaksoiskäsky

Mat 22: 33 - 40
34. Mutta kun fariseukset kuulivat, että Jeesus oli tukkinut saddukeuksilta suun, he kokoontuivat yhteen.
35. Yksi heistä, lainoppinut, kysyi häneltä pannakseen hänet koetukselle:
36. "Opettaja, mikä on lain suurin käsky?"
37. Jeesus vastasi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi, kaikesta sielustasi ja kaikella ymmärrykselläsi.'
38. Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
39. Toinen, tämän kaltainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.'
40. Näihin kahteen käskyyn sisältyy koko laki ja profeetat."

Vaikka fariseukset iloitsivat kun Jeesus tukki saddukeusten suun he silti ajoivat omia tarkoitus periään ja kaikin keinoin yrittivät saada hänet ansaan.

Vielä tänäänkin Jumalan sana on ääretön aarreaitta ja sanalla voimme tukkia vääristä vaikutteista toimivien ihmisten suut. On asia mielestäsi miten oikea tahansa, jollet itse elä asiasi edellyttämällä tavalla sinä paljastut ulkokultaiseksi niinkuin saddukeukset ja fariseukset. Jumalan sana ei pidä paikkaansa vain käsitteellisellä tasolla, vaan edelleenkin se on käytännön totuus. Raamattu, Jeesus Kristus on totuus. Raamatussa on erehtymätön ja pettämätön iankaikkinen ilmestys, jossa Jumala on ilmoittanut suunnitelmansa meille vastaanotettavaksi uskon kautta.
Jokainen periaate on kuin kallio, voit perustaa elämäsi niiden varaan.

Voit päivittäin rukoillessasi luottaa siihen, että Hän, Jeesus Kristus, sinun vapahtajasi kykenee johdattamaan sinua päivittäisellä matkallasi missä asiassa tahansa kun pyydät. Pyydä häntä kirjoittamaan sanansa sydämeesi ja opettamaan sinua rakastamaan kirjoituksia. Silloin voit olla varma, että rakkauden kaksoiskäskykin toteutuu elämässäsi ja kauttasi.

Kol 3: 15
15. Vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon teidät myös on yhdessä ruumiissa kutsuttu, ja olkaa kiitollisia!

Voimme kokea rauhan myös sisäisenä tasapainona. Sovitustyönsä avulla Kristus teki tämän rauhan mahdolliseksi, ja juuri hän antaa sen meille. Siksi sitä sanotaankin Kristuksen rauhaksi. Rauhan tulee vallita aina meidän sydämissämme. ("Vallita sana alkukielessä merkitsee: toimia tuomarina, erotuomarina tai palkintotuomarina.")
Sen tulee olla tuomarina, joka ratkaisee, kuka saa palkinnon. Kristityn tulee tehdä valintoja ja elää niin, ettei hän menetä omantuntonsa rauhaa. Kun tämä rauha vallitsee sydämessä. on luonnollista olla "kiitollinen". Silloin meillä ei ole vaatimuksia eikä kanteita ketään kohtaan, silloin voimme rauhasta käsin olla toistemme puolesta Jumalan kasvojen edessä pyytämässä, että Jumalan tahto saa kanssamatkaajani elämässä toteutua, silloin rakkauden kaksoiskäskykin tulee täytetyksi. Ja se täyttyy vain armosta ilman pakkoa ja vaatimusta.

Ps 19: 8 - 12
8. Herran opetus on täydellinen, se virvoittaa sielun. Herran todistus on luotettava, se tekee yksinkertaisesta viisaan.
9. Herran asetukset ovat oikeat, ne ilahduttavat sydämen. Herran käskyt ovat selkeät, ne valaisevat silmät.
10. Herran pelko on puhdas, se pysyy iäti. Herran säädökset ovat todet ja vanhurskaat kaikki tyynni.
11. Ne ovat halutummat kuin kulta, kuin puhtaan kullan paljous, makeammat kuin hunaja, kuin kennosta valuva hunaja.
12. Niistä myös sinun palvelijasi ottaa opikseen, niiden noudattamisesta saa suuren palkan.

Jumalan armon ja rauhan sekä rakkauden täyttämää elämää Jeesuksen opetuslapseudesta iloiten.
Siunausta jokaisen syksyyn.
Uudenkaupungin Helluntaisrk:an pastori Kurt Äijäläinen