yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko


 Oletko nälkäinen?

Jokaiselle ihmiselle nälkä on ainakin jossain määrin tuttu olotila. Osa meistä suomalaisistakin joutuu toistuvasti kyselemään, mistä tänään löytyy jokapäiväinen leipä. Hyvinvointimme keskellä on kuitenkin vaikea samaistua siihen hätään, jota tällä hetkellä eri puolilla maailmaa koetaan. Maailmassa on 925 miljoonaa aliravittua ihmistä, ja suurin osa heistä asuu kehitysmaissa. Tämä tarkoittaa sitä, että lähes yksi seitsemästä ihmisestä maailmassa kärsii nälästä päivittäin. Aliravitsemuksessa on kyse siitä, ettei syöty ruoka sisällä tarpeeksi energiaa fysiologisten tarpeiden täyttämiseen.

Voit lukea lisää tästä ja ajankohtaisista auttamismahdollisuuksista (mm. tulossa olevasta Nenäpäivästä) lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida:n sivuilta: Fida- avustuskohteet sekä Eväät elämään - ruokaturva.

DSC 0014Raamatussa puhutaan myös ajasta, joka ei vielä ole tullut, mutta on tulossa. "Koittaa aika, sanoo Herra Jumala, jolloin minä lähetän maahan nälän. En leivän nälkää, en veden janoa, vaan Herran sanan kuulemisen nälän." Aam. 8:11. Suomalaisina olemme tässäkin suhteessa olleet hyväosaisia, Jumalan Sanaa on toistaiseksi ollut mahdollisuus kuulla ja lukea mielin määrin. Raamattumme on edelleen elävää leipää, jota lukemalla ja kuulemalla saamme ravintoa hengellemme. Nälkäisille on tarjolla tätä ruokaa tilaisuuksissamme. Katso lisää kalenterista.