yla-logo

uki helluntai logo4

Päävalikko

Seurakuntamme


Deprecated: Non-static method \CMS\Application\SiteApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/uudenkau/public_html/modules/mod_icemegamenu/helper.php on line 118

Deprecated: Non-static method \CMS\Application\CMSApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/uudenkau/public_html/libraries/src/Application/SiteApplication.php on line 275

Haluamme olla Jumalan rakkauden majatalo kiittääksemme Jumalaa hänen armostaan ja avustaan, kasvaaksemme ihmisinä ja kristittyinä sekä välittääksemme pelastussanoman muillekin.”

Seurakunta

Seurakunta on Jumalan suunnittelema, Raamatun ja apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö, jonka alkuperä on taivaasta.
Seurakunta ei ole syntynyt inhimillisen järjestelyn tuloksena, se ei siis ole uskonnollinen yhdistys, eikä sen jäsenyys ole verrattavissa mihinkään yhdistyksen jäsenyyteen. 
Seurakuntaan tullaan vain uudestisyntymisen (=uskoontulon)  ja kasteen kautta. Jeesus itse käski seuraajiaan tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Tällä tavalla seurakunta kasvaa ja uudet uskoon tulleet pääsevät eteenpäin. Ensimmäiset paikallisseurakunnat esitellään Apostolien teoissa. 
 
Uudenkaupungin helluntaiseurakunta perustettiin v.1974, jolloin irtauduimme Turun helluntaiseurakunnan yhteydestä itsenäiseksi paikallisseurakunnaksi.  Vuodenvaihteessa 2015/ 2016 seurakuntamme jäsenluku oli 95. Kokoonnumme aivan kaupungin keskustan tuntumassa vanhassa puutalossa, josta 1970-luvun loppupuolella kunnostimme käyttöömme toimivan rukoushuoneen lisätiloineen. Haluamme edelleen olla seurakunta, jonka kautta näkymätön Jumalan maailma tulee näkyväksi. Toiminnassamme luotamme siihen, että meillä on elävä Jumala, joka johtaa kunakin aikana löytämään oikeat toimintamuodot tämän tavoitteen toteuttamiseksi. 
Useimmissa jumalanpalveluksissa on mahdollisuus saada simultaanitulkkausta englanniksi.
 
Raamatusta, Apostolien teoista, löytyy malli seurakunnan johtamisesta. Sen ohjeen mukaan paikallisseurakuntiin tulee asettaa vanhimmat, joiden tulee elämällään olla esikuvina uskoville ja nauttia myös seurakunnan ulkopuolella olevien ihmisten luottamusta. 
Helluntaikirkko logo 1Seurakuntamme on kesällä 2016 liittynyt jäsenseurakunnaksi Suomen Helluntaikirkkoon ja toiminta on kokonaisuudessaan 1.4.2017 siirtynyt yhdyskuntaseurakunnaksi. Seurakunnan nimi on edelleen Uudenkaupungin Helluntaiseurakunta. Suomen Helluntaikirkon yhdyskuntajärjestyksen mukaisesti kaikkea seurakunnan toimintaa johtaa vanhimmisto.

Raamattu

raamattu1Raamattu on Jumalan iankaikkinen Sana, joka on annettu ihmisen kielelle tietyssä historiallisessa tilanteessa. Raamatun 66 kirjaa (VT 39 ja UT 27) ovat syntyneet noin 1500 vuoden aikana noin 40 ihmisen kirjoittamana Jumalan Pyhän Hengen ohjaamina. Tämä Jumalan elävä sana, Raamattu, on uskomme perusta. Ilman sitä emme voisi tuntea Jumalaa, emmekä löytäisi tietä Hänen yhteyteensä. Jumalan suunnitelma on myös, että jokainen Hänen lapsekseen syntynyt kasvaa ja varttuu hengelliseen aikuisuuteen. 
Raamattu on sitä elämän leipää ja elävää vettä, josta hengellinen ihminen saa monipuolista ravintoa kasvaakseen tasapainoisesti.  
Jumala on aina saattanut oman tahtonsa ja voimansa julki ja koettavaksi Sanansa kautta. Näin Hän toimii edelleenkin. 
Raamatun sana hyödyttää meitä vain sikäli kuin tiedämme, mitä se sanoo. Siksi Raamattua on luettava ja opetettava ja Raamatun opetuksella onkin tärkeä sija seurakuntamme toiminnassa. Raamatusta opimme tuntemaan Jeesuksen, joka on tie Isän luo.
Lue Raamattua ja usko sen sanoma, niin löydät jälleen yhteyden Isään!  "Ihminen ei elä ainoastaan leivästä..."

Rukous

rukousJumala on nykyhetkessä elävä ja toimiva Jumala ja Hänen kanssaan voi kommunikoida; Hänelle voi puhua ja Hän puhuu ja vastaa. Rukous on ihmisen keskustelua Jumalan kanssa. Jumala kaipaa ja odottaa meidän yhteydenottoamme, koska Hän rakastaa meitä ja haluaa, että jaamme asioitamme Hänen kanssaan. Ja Hän haluaa auttaa meitä ja myös puhua meille ja ohjata meitä. 
Monelle ihmiselle rukous on pyyntöjen esittämistä Jumalalle, taivaalliselle Isälle. Rukouksessa me voimme myös kiittää Häntä saamastamme avusta ja huolenpidosta. Ylistysrukous on sydämen palvontaa Pyhän, rakastavan Jumalan läsnäolossa.
Seurakunnassa rukoilemme yhdessä yhteisten asioiden puolesta ja myös kiitämme ja ylistämme. Esirukousaiheita voi esittää joko kirjallisesti tai kertoa omat aiheensa paikan päällä. Ihmisinä kaipaamme myös välillä sitä, että joku rukoilee puolestamme ihan henkilökohtaisesti. Siihen tarjoamme mahdollisuuden kaikissa kokoontumisissamme.
Rukous on mahtava ase! Se muuttaa meitä ja se muuttaa olosuhteita. Se antaa meille tietoisuuden siitä, että emme ole yksin, on voimallinen Jumala, joka kuulee ja tietää kaiken. Rukouksen pahin este on se, ettemme rukoile!!!

Palvelu

Jumalan lapseksi syntyneitä ihmisiä Raamattu vertaa ruumiin jäseniin tai rakennuskiviin.Jokaisella elävällä jäsenellä on oma paikkansa ja tarkoituksensa ruumiissa. Jeesus Kristus on seurakuntaruumiin pää ja seurakunnan johto on sen sydän, mutta ilman jäseniä ruumis on toimintakyvytön. Jumala haluaa toimia tässä ajassa Uudessakaupungissakin! Hän käyttää siinä meitä, jokaista Jumalan lapseksi syntynyttä, meidän käsiämme, jalkojamme, sanojamme!